Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čestitamo

Josip Glasnović izborio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru!

Hrvatski streljački reprezentativac Josip Glasnović sedmi je hrvatski sportaš koji je izborio nastup na OI u Riju, gdje će pokušati napraviti ono što mu nije uspjelo 2008. u Pekingu - osvojiti olimpijsko odličje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom kupu u Al Ainu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, hrvatski reprezentativac u gađanju letećih meta 31-godišnji Josip Glasnović po drugi je put u karijeri izborio nastup na Olimpijskim igrama. Tim je povodom za njega i ostale članove reprezentacije Hrvatski olimpijski odbor u utorak organizirao svečani prijem u svojim prostorijama u Zagrebu.

"Kao i ostali sportaši, i mi streljači smo se pripremali za ovu godinu kad se hvataju kvote za Olimpijske igre. Na svakom od četiri natjecanja u Svjetskom kupu su po dvije kvote, a imamo još Europske igre te Europsko i Svjetsko prvenstvo. Zadovoljan sam i jako sretan što sam već na drugom Svjetskom kupu osvojio kvotu", rekao je Josip Glasnović na svečanosti u Zagrebu.

Josip Glasnović je drugi predstavnik streljačkog sporta koji je izborio nastup u Riju. Prije njega to je uspjelo i Snježani Pejčić osvajanjem odličja na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Granadi, u disciplini puške 50 m trostav.

Snježana i Josip bili su zajedno i na OI u Pekingu 2008., gdje je Pejčić osvojila broncu u zračnoj pušci, a Glasnović osvojio peto mjesto u trapu.

"Meni je već i sam plasman u finale bio veliki uspjeh, a bio sam blizu i medalji. Možda bi je i osvojio da se nije spustila ona jaka kiša. Cilj mi je u Riju ostvariti ono što nisam uspio u Pekingu. Za to ću se pripremati."

Osim Glasnovića i Pejčić, nastup u Riju izborilo je još petero jedriličara (Šime Fantela, Igor Marenić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonći Stipanović i Tina Mihelić).

"Očekujemo da će se popis kandidata u 2015. proširiti na oko 130 sportaša. U Londonu je Hrvatsku predstavljalo 107 sportaša, a naš je dugoročni cilj da ih u Riju bude više od tog broja", rekao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop čestitajući Josipu Glasnoviću.

Njemu se u trapu može pridružiti još samo jedan od preostalih dvojice članova reprezenatcije: Josipov dvije godine stariji brat Anton ili osvajač zlatne olimpijske medalje iz Londona 2012. Giovanni Cernogoraz.

"Bili smo i Anton i ja blizu kvoti. Nedostajala nam je jedna meta. Meni je ostalo još četiri, a Antonu pet natjecanja, i nadamo se da će jedan od nas dvojice još tu jednu kvotu osvojiti", rekao je Cernogoraz.

U teoriji postoje izgledi i da sva trojica ovih sjajnih strijelaca odu u Rio de Janeiro, ali bi jedan od njih morao do kvote u nekoj drugoj disciplini letećih meta, dvostrukom trapu ili skeetu. Franc Glasnović, Josipov i Antonov otac i trener, istaknuo je koliko dugo već ovaj trojac traje u svjetskom vrhu.

"Imamo najmlađu reprezentaciju. Među njima je po jedna godina razlike, a zajedno su kao reprezentacija već 10 godina bez promjena, bez da se pojavio netko novi ili da je netko ispao. Njih su trojica osvojili ukupno 43 medalje, svaki više od jedne godišnje", pedantno je izračunao Glasnović senior.

Prvo sljedeće natjecanje na kojem će Cernogoraz i Anton Glasnović hvatati preostalu hrvatsku kvotu u trapu je treće natjecanje za Svjetski kup, kojem je krajem travnja domaćin ciparska Larnaca. Potom slijede Europske igre u lipnju u Bakuu, gdje će nastupati samo braća Glasnović, te Europsko prvenstvo u Mariboru u srpnju, Svjetski kup u kolovozu u Azerbajdžanu i Svjetsko prvenstvo u rujnu u talijanskom Lonatu, gdje će opet sva trojica biti u akciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider