Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije ponovio Vancouver

'Naš' Jakov Fak 'za dlaku' ostao bez nove olimpijske medalje

Norveški 28-godišnji biatlonac Emil Hegle Svendsen osvojio je zlatnu medalju u masovnom startu na 15 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iznimno kvalitetna i uzbudljiva bila je ova utrka u kojoj je Svendsen u foto-finišu pobijedio Francuza Martina Fourcadea, budući da su obojica stazu svladali u istom vremenu, za 42 minute, 29 sekundi i jednu desetinku. Svendsen je onemogućio Fourcadea da postane prvi Francuz s trima zlatnim medaljama na zimskim olimpijskim igrama još od 1968. godine.

Svendsen je u završnim metrima utrke bio neoprezan i umalo je ostao bez zlata. Nekoliko metara prije ciljne crte trijumfalno je podignuo ruke, ali nije bio svjestan da ga je Fourcade zaobišao iza njegovih leđa i umalo prestigao. Srećom po Norvežanina, foto-finiš je pokazao da je ipak on ''za dlaku'' prošao prvi kroz cilj.

Fourcadeu je zlatnu medalju odnio jedan promašaj u prvoj seriji gađanja, jer su ostala dvojica na pobjedničkom postolju pogodili svih 20 meta. Brončanu medalju osvojio je Čeh Ondrej Moravec, sa zaostatkom od 13 sekundi i 8 desetinki.

Fak kao 'Slovenac' nije ponovio uspjeh iz Vancouvera

Hrvatski biatlonac Jakov Fak, koji nastupa za slovensku reprezentaciju, odradio je u ovoj utrci svoj najbolji nastup u Sočiju i osvojio četvrto mjesto, zaostavši za pobjednikom 28 sekundi i jednu desetinku. Mrkoljanin je trčao odlično, ali su mu medalju odnijela dva promašaja u gađanju. Vjerojatno bi s jednim promašajem osvojio odličje.

Emil Hegle Svendsen osvojio je svoju četvrtu olimpijsku medalju, te treću zlatnu. Sve četiri medalje je osvojio u različitim disciplinama. U Vancouveru je bio zlatni na 20 kilometara individualno te u štafeti 4x7.5 kilometara, a srebrni u sprintu na 10 kilometara.

Uz zavidnu kolekciju olimpijskih odličja, ima i 17 medalja sa svjetskih prvenstava, od čega 11 zlatnih…(TS)

ZOI, biatlon (m), masovni start na 15 km:

1. Emil Hegle Svendsen (Nor) 42:29.1 (0)

2. Martin Fourcade (Fra) +0.0 (1)

3. Ondrej Moravec (Češ) +13.8 (0)

4. Jakov Fak (Slo) +28.1 (2)

5. Jevjenij Garaničev (Rus) +56.2 (3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider