Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najkvalitetnije natjecanje od svih

Babić nakon ždrijeba: Moramo biti oprezni, a križamo se sa super-teškim ekipama

Hrvatski rukometaši igrat će svoje utakmice prvog kruga na Europskom prvenstvu 2016. u Katowicama, a suparnici će im biti Island, Bjelorusija i Norveška s kojom je Hrvatska bila i u kvalifikacijskoj skupini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Europsko prvenstvo je sigurno najkvalitetnije natjecanje od svih, moramo biti oprezni u svakoj utakmici jer su naši protivnici odlični'', kazao je nakon održanog ždrijeba skupina Europskog prvenstva za rukometaše u Krakowu hrvatski izbornik Željko Babić.

"Skupina je zanimljiva, Island i Norveška sličnih su karaktera, Bjelorusija je možda i najslabija momčad na papiru. Međutim, opasna je i sigurno igra dobar rukomet, osobno je poznam, bio sam u Bjelorusiji kao trener i trenirao sam mnogo njih koji već igraju u reprezentaciji. Križanje imamo sa super-teškim protivnicima, s domaćinom Poljskom i Francuzima koji su, znamo, među najboljim reprezentacijama u svijetu već duže vrijeme. Imamo tu i Makedoniju i Srbiju koje su s našeg podneblja i te utakmice uvijek budu teške i zanimljive", kazao je Babić, koji je još jednom ponovio da težeg natjecanja od EP-a nema.

"Bilo što je nezahvalno prognozirati, Prvenstvo će biti jako zanimljivo i sama povijest nam govori da svatko svakoga može pobijediti na Europskom prvenstvu", zaključio je Babić.

Utakmice drugog dijela natjecanja bit će igrane u Krakowu i Wroclawu, a polufinale i finale u Tauron Areni u Krakowu koja može primiti 15.328 gledatelja. Prvenstvo se igra od 15. do 31. siječnja iduće godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider