Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Došlo je vrijeme'

Ivano Balić najavio oproštaj od igračke karijere!

Nekad najbolji rukometaš svijeta Ivan Balić najavio je kako na kraju sezone prekida bogatu karijeru.

Kao što se i posljednjih tjedana nagađalo, Ivano Balić neće produžiti ugovor s Wetzlarom, objavila je službena stranica njemačkog kluba. Hrvatski majstor rukometne igre i službeno je najavio prekid karijere na kraju tekuće sezone kada će imati napunjenih 36 godina.

''Bila je to teška odluka, jer se ovdje osjećam odlično. Ipak, igranje na najvišem nivou ostavilo je traga i morate znati kada je vrijeme za kraj karijere. Mislim da je ljeto pravo vrijeme za to'', poručio je Ivano Balić.

Rukometni Mozart ili Jordan, kako su mu tepali domaći i strani mediji, dva puta je proglašavan najboljim svjetskim rukometašem (2003. i 2006.). S Hrvatskom je postao olimpijski i svjetski prvak. Ima broncu s OI iz Londona, dva svjetska srebra te dva srebra s Eura uz još jednu broncu.

Gobac najavio povratak Balića: Svoje funkcije dobit će i Vori i Metličić!

U bogatoj je karijeri igrao za Split, Metković, Portland San Antonio, Zagreb, Atletico Madrid i na koncu Wetzlar. Prema anketi službene stranice IHF-a odnio je naslov najboljeg rukometaša svih vremena ispred Nikole Karabatića i Talanta Dujšebajeva.

Uoči SP-a u Kataru spominjalo se kako bi mogao postati koordinator u HRS-u za muški rukomet, ali službenu ponudu nije dobio. Već je izrazio svoju želju za rad s mladima i razvijanju talenata, a ne vidimo razlog zašto mu savez ne bi dao tu poziciju. Od koga bi više mogli naučiti nego od jednog Ivana Balića...

Podsjetite se njegovih najboljih majstorija...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider