Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
Europsko prvenstvo

Italija nadigrala Crnu Goru u borbi za broncu

Vaterpolisti Italije osvojili su brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje ove nedjelje završava u Budimpešti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici za treće mjesto Italija je s 11-9 bila bolja od Crne Gore, te je osvojila svoju šestu broncu u povijesti europskih prvenstava.

Crna Gora je bolje otvorila susret. Povela je s 3-1 i 5-3, no nakon što je Italija poravnala na 5-5 sredinom druge četvrtine, više u nijednom trenutku nije zaostajala. U trećoj dionici je Italija povela i s dva pogotka razlike, no Crnogorci se nisu dali, te su do kraja poravnali rezultat na 8-8.

Na početku posljednjih osam minuta obje su reprezentacije postigle po jedan pogodak, a onda je Matteo Aicardi postigao gol koji je slomio Crnu Goru četiri i pol minute prije kraja. U idućem je napadu Nikola Janović pogodio vratnicu, da bi Italija s druge strane izborila peterac, koji je u pogodak pretvorio Alex Giorgetti.

Rezultat se do kraja više nije mijenjao, ponajviše zahvaljujući sjajnom talijanskom vrataru Stefanu Tempestiju, koji je obranio čak 11 od 20 udaraca u utakmici. S druge je strane Zdravo Radić obranio tek osam od 19.

Recimo i da je najbolji strijelac susreta bio Giorgetti s četiri gola, dok su po tri pridodali Pietro Figlioli i Aicardi. Kod Crne Gore je najefikasniji bio Mladan Janović s tri gola. (TS)

 

EP u vaterpolu, za 3. mjesto:
Italija – Crna Gora 11-9 (1-3, 5-3, 2-2, 3-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider