Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nastavila berbu zlata

Impresionira Sandrina dominacija: 'To se rijetko viđa u bilo kojem sportu'

Sandra Perković nastavila je svoju berbu zlatnih medalja postavši po treći put europska prvakinja u bacanju diska...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavak dominacije, očekivan je i za Sandru i sve njezine navijače, ali impresionira njezina dominacija, a i fantastičan hitac od 71. metra i osam centimetara.

Ovako daleko nitko nije bacio pune 22 godine... 71 metar i osam centimetara bilo je gotovo šest metara bolje od konkurencije. I to najbolje potvrđuje Sandrinu dominaciju.

"Kad sam pogledala semafor, kad sam vidjela da je to 71,08...ne znam, takva ushićenost, novi nacionalni rekord i sve ono što smo planirali da najdalje bacim ove godine, da bude baš u Zürichu na Europskom prvenstvu, da je postalo istina i biti bolja od druge konkurencije šest metara govori dosta", izjavila Perković.

Tako je Sandra nastavila svoj zlatni niz i stigla do trećeg uzastopnog slavlja na Europskim prvenstvima, što nije uspjelo nijednoj diskašici u povijesti.

Prvo europsko zlato uzela je još 2010. godine, a prava dominacija započinje u 2012. Tada uzima novo europsko i prvo olimpijsko zlato. Lani je bila prva na svjetskoj smotri u Moskvi, a sad je slavila u Zürichu. Lijepo je vidjeti kako su i daljine rasle. 64 metra, pa 67, a onda i 69 metara. U Moskvi je i 67 metara bilo dovoljno, da bi sada prebacila granicu od 71. metra.

Sandra ne prestaje iznenađivati atletsku javnost.

"Ta Sandrina dominacija se vrlo rijetko viđa u bilo kojem sportu, u atletici pogotovo. Činjenica da ona pet, šest godina zaredom osvaja ne medalje nego zlatne medalje na najvećim europskim i svjetskim priredbama, sasvim dovoljno govori u prilog njezine dominacije", rekao je Siniša Ergotić.

Ovo je bio 18. hitac svih vremena. 80-ih disk je letio i do 76 metara, no time se Sandra ne zamara.

"Nikad sebi nisam postavljala granica jer sam sama sebi najveći motiv, najveći idol, najveći rival. Uvijek idem da budem bolja od prošlog natjecanja i mislim da ljudsko tijelo ne može 5 metara unaprijed nego mora ići stepenicu po stepenicu, i to je neki naš plan za budućnost", objasnila je Perković.

A ta budućnost Sandri, uvjereni smo, sprema još brojne medalje. Jer tek su joj 24 godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider