Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Nikad u životu"

Slovenci bijesni: "Pokradeni smo u Zagrebu, ovo je sramota!"

Igrači slovenskog prvaka teško su se mirili s porazom u Areni Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb ostvarili su željenu pobjedu protiv Celja u posljednjem kolu skupine B Lige prvaka, a način na koji su do nje došli razbjesnio je Slovence.

Zagrebašima je trebala pobjeda od tri razlike kako bi mogli računati na prolaz dalje, a dovoljna su im bila i dva razlike ukoliko Celje postigne 27 golova ili manje s obzirom da je u prvoj utakmici bilo 30:28 za prvake Slovenije.

Minutu i 19 sekundi prije kraja Celje je smanjilo na 23:21, a bjeloruski sudački par Gousko i Repkin pustio je PPD-u Zagreb da do kraja utakmice zadrži loptu. Slovenci su (s pravom) žestoko protestirali traži pasivan napad, ali suci se nisu oglašavali. Doduše, dignuli su ruke u zrak 20 sekundi prije kraja i u tom trenutku su igrači hrvatskog prvaka imali maksimum od šest dodavanja prije nego im se oduzme lopta. Sporo su trošili vrijeme iznuđujući prekršaje i u zadnjoj sekundi je Domagoj Pavlović slavodobitno bacio loptu u zrak.

"Krađu poput ove nisam u životu vidio, a igram rukomet jako dugo. Ovo je sramota! Vratili smo se iz osam golova zaostatka, ali su nam ljudi u crnom pokazali stop", izjavio je Luka Žvižej koji je 2005. s Barcelonom bio prvak Europe.

"Kad smo skupili glave i vratili se u utakmicu, donešene su odluke koje su smiješne i za ovo natjecanje i za sport", kazao je Borut Mačkovšek.

Trener Celja Branko Tamše je samo poručio:

"Bit ću gospodin pa ću čestitati domaćinu na pobjedi. Mi smo igrali rukomet. I tu ću se zaustaviti."

Celje je otpalo iz svih kombinacija, a PPD Zagreb će proći u nokaut fazu ukoliko Vardar u nedjelju u Skoplju pobijedi Kristianstad.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider