Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobar start u Rusiji

Hrvatski vaterpolisti pobjedom otvorili Svjetsko prvenstvo!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom je otvorila Svjetsko prvenstvo koje se igra u ruskom Kazanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u ponedjeljak u prvoj utakmici skupine A na Svjetskom prvenstvu uvjerljivo slavila protiv Kanade s 12-7 (4-2, 6-2, 1-0, 1-3).

Izabranici Ivice Tucka su u prvom poluvremenu zabili deset golova. U prvoj četvrtini Kanađani su se držali prve četiri minute. Hrvatskoj su dosuđena dva peterca, Sukno ga je realizirao, dok Joković promašuje. Prva četvrtina završava golom Luke Bukića za 4-2.

U drugoj četvrtini Hrvatska zabija šest golova. Kanađani su se zahvaljujući pogotku Vikala približili na 4-3, ali nakon toga Burić i Muslim povećavaju prednost Hrvatske na tri pogotka. Kanađani od 11. minute do 28. minute nisu zabili gol, dok Barakude rade seriju od 5-0 i Hrvatska vodi10-4 na poluvremenu.

Barakude su u drugom poluvremenu zabile po jedan gol u svakoj četvrtini. U trećoj četvrtini za Hrvatsku zabija Muslim u 20. minuti, a do kraja zabija Obradović u 29. minuti za 12-6. Kanađani su zahvaljujući pogocima Bicarija, Kudabe i Conwaya smanjili na konačnih 12-7.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u srijedu u 20,30 sati protiv Brazila kojeg vodi Ratko Rudić.

HRVATSKA: Pavić, Burić (1), Petković (1), Lončar (2), Joković, Bukić (2), Muslim (2), Bušlje, Sukno (1), Paškvalin (1), Šetka, Obradović (2), Bijač

KANADA: Randall, Kudaba (1), Vikalo (1), Constantin-Bicari (1), Boyd, Lapins, Tasceharu, Graham (1), Halajin, Conway (3), Torakis, McElroy, Aleksić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider