Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sukno najbolji

Hrvatski vaterpolisti izgubili od Italije u trećem kolu Svjetske lige

Vaterpolisti Hrvatske poraženi su od Italije s 8:9 (2-3, 3-1, 2-2, 1-3) u utakmici 3. kola europske skupine C Svjetske lige odigranoj u utorak na bazenu u Gružu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to prvi ovogodišnji poraz Hrvatske u Svjetskoj ligi nakon dvije uvjerljive domaće pobjede nad Turskom i Rusijom, dok je Italija zadržala stopostotan učinak zahvaljujući odlično odigranoj posljednjoj četvrtini dubrovačkog dvoboja.

Hrvatski su vaterpolisti nakon tri četvrtine imali prednost 7-6, a pogotkom Sandra Sukna pet i pol minuta prije kraja dvoboja izabranici Ivice Tucka poveli su 8-6. No, do kraja utakmice Talijani su triput svladali Josipa Pavića dalekometnim udarcima, dok je Hrvatska ostala bez ijednog pogotka, čak i u situacijama s igračem više, u kojima je do tada realizacija bila gotovo savršena (6/8).

Hrvatski reprezentativci imali su priliku u posljednjih sedam sekundi izboriti izjednačenje i odluku o pobjedniku petercima, ali su se u situaciji s igračem više spetljali i nisu uspjeli ni uputiti udarac prema talijanskom vrataru Stefanu Tempestiju koji je sa 16 obrana bio jedan od najboljih pojedinaca na utakmici.

Barakude je predvodio Sukno s tri pogotka, dva je postigao Damir Burić, a po jedan Paulo Obradović, Petar Muslim i Luka Bukić. Josip Pavić je sakupio 10 obrana. Za pobjedničku reprezentaciju Presciutti je postigao tri pogotka, Di Fulvio dva, a po jedan Fondelli, Aicardi, Bini i Gitto.

Hrvatski vaterpolisti će sljedeću utakmicu u europskoj skupini C Svjetske lige igrati 16. veljače 2016. godine, kada će u goste Turcima.

Dodajmo kako je u drugoj utakmici skupine C Rusija pobijedila Tursku 13:9 u dvoboju koji se igrao u Moskvi. Rusku reprezentaciju su do prve pobjede u ovom natjecanju predvodili Lazarev s četiri i Odincov s tri pogotka, dok je najbolji strijelac Turske bio Sutalo s tri gola.

Rezultati, 3. kolo:

Hrvatska - Italija 8:9 (2-3, 3-1, 2-2, 1-3)

Rusija - Turska 13:9 (4-1, 1-4, 6-2, 2-2)

Ljestvica:

1. Italija 3 3 0 39-23 9

2. Hrvatska 3 2 1 44-24 6

3. Rusija 3 1 2 33-42 3

4. Turska 3 0 3 19-46 0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider