Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
duvnjak predvodio

Hrvatska sigurna protiv Švedske na startu priprema za Olimpijske igre

Hrvatski rukometaši sigurnom su pobjedom otvorili pripremne utakmice ususret Rio de Janeiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je započela priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. U prvoj od tri prijateljske utakmice Kauboji su u Splitu u Spaladium Areni slavili protiv Švedske rezultatom 26:23.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić sa po pet pogodaka, te Manuel Štrlek s četiri. Kod Šveđana su najefikasniji bili Jerry Tolbring, Mattias Zagchrisson i Andreass Nilsson sa po četiri pogotka. Veći dio utakmice branio je naš 'treći' vratar Ivan Pešić, koji je skinuo šest od 22 lopte upućene prema njegovim vratima. Kasnije je Filip Ivić obranio još pet od 12.

Recimo da su se Šveđani držali u egalu do samog kraja prvog poluvremena kada je Hrvatska napravila dva pogotka prednosti i više se u nijednom trenutku nije spuštala ispod toga.

U samoj završnici su Šveđani zaprijetili serijom 3:0, međutim izabranici Željka Babića nisu dozvolili potpuni povratak

Za dva dana sastat će se isti suparnici, ali u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Posljednju utakmicu uoči odlaska u Rio de Janeiru Hrvatska igra 26. ovog mjeseca, protiv Slovenije u Opatiji.

Hrvatski rukometaši smješteni su u skupinu A na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Protivnici hrvatske rukometne reprezentacije bit će Francuska, Danska, Tunis, Katar i Argentina. Kauboji Igre otvaraju protiv Katara 7. kolovoza. RASPORED utakmica Hrvatske u Riju.

Rukomet, prijateljska:

Hrvatska - Švedska 26:23

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider