Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Upisale uvjerljivu pobjedu

Hrvatske vaterpolistice završile prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Hrvatske vaterpolske reprezentativke upisale su uvjerljivu pobjedu nad reprezentacijom Izraela u prvom krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Beogradu 2016., koji se na zagrebačkom bazenu Mladosti održao proteklog vikenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolistice su spremnošću i čvrstom igrom Izrael nadigrale odličnim rezultatom 12:7, a puno teže bilo je protiv vrlo jake reprezentacije Grčke, koja je naše domaćine pobjedila rezultatom 13:5. U posljednjoj utakmici jača je bila vidljivo starija reprezentacija Njemačke, koja je Hrvatsku svladala rezultatom 11:6.

''Mislim da smo na neki način u prvom krugu postigli očekivane rezultate. Bolji smo od Izraela, a Grčka i Njemačka su ipak starije reprezentacije, no nisu nedostižne. Sada krećemo s treninzima i nadamo se potvrdi plasmana na Europsko prvenstvo u drugom krugu kvalifikacija'', izjavio je izbornik Nikša Savin.

Za Hrvatsku su igrale: Nataša Anđelić, Emmi Miljković, Anamarija Brnas, Dina Lordan, Martina Nadilo, Ivana Butić, Domina Butić, Petra Županić, Petra Bukić, Tereza Balić, Lea Gegić, Matea Skelin, Sara Srhoj i Iva Novosel.

Drugi krug kvalifikacija naše reprezentativke očekuje u listopadu ove godine u Portugalu, kada će, protiv reprezentacije domaćina Portugala te reprezentacije Švicarske, Hrvatske vaterpolistice pokušati ostvariti što bolji rezultat i plasman na nadolazeće Europsko prvenstvo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider