Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prilika za uigravanje

Hrvatska vaterpolska reprezentacija putuje u Budimpeštu po nove pobjede

Hrvatska vaterpolo reprezentacija putuje u nove izazove. U pobjedničkom duhu, Barakude sudjeluju na Volvo kupu koji se u Budimpešti igra od 13. do 15. veljače. Uz domaćina Mađarsku, na turniru su nam protivnici reprezentacije Kanade i SAD-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

“Ovaj turnir je davno planiran. Prava je prilika da budemo prije svega zajedno, da iskoristimo turnir i vrijeme nakon njega za dodatno uigravanje. Sam rezultat nije u prvom planu, no uvijek idemo na pobjedu i što bolji plasman!” – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Nakon turnira u Budimpešti, reprezentacija će na pripremama u Zagrebu provesti nekoliko dana prije odlaska u Istanbul, gdje ih 20. veljače očekuje utakmica Svjetske lige protiv Turske.

“U Zagrebu ćemo napraviti dodatna testiranja igrača, prava je to prilika da dobijemo uvid u trenutno stanje naših igrača!” – dodao je izbornik Tucak.

Na turnir u Budimpeštu putuju: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Damir Burić, Marko Macan, Maro Joković, Paulo Obradović, Sandro Sukno, Ante Visković, Petar Muslim i Ante Vukičević, dok će se reprezentaciji na pripremama Zagrebu priključiti Luka Bukić, koji trenutno sanira ozljedu.

Hrvatska je u ovoj sezoni dosad neporažena u FINA Svjetskoj ligi. Na domaćem terenu, Hrvatska igra još dvije utakmice: u Varaždinu 17. ožujka protiv Francuske te u Splitu 14. Travnja protiv Italije.

«Za sada je situacija u Svjetskoj ligi više nego dobra. U svakoj sljedećoj utakmici pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Naš cilj je plasman na Superfinale te što bolji rezultat na njemu, jer pobjednik stječe pravo direktnog plasmana u Rio 2016.!» - zaključio je izbornik Ivica Tucak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider