Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tucak optimist

Barakude se u Dubrovniku pripremaju za obranu olimpijskog zlata

Na krilima Jugove fenomenalne sezone reprezentacija će pokušati pružiti kvalitetna izdanja u Riju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nastavlja pripreme za nastup na Olimpijske igre u Dubrovniku gdje će joj do četvrtka sparing partner biti reprezentacija Mađarske.

"Izuzetno sam zadovoljan kako smo odradili prvi dio priprema u Šibeniku gdje je naglasak bio na regeneraciji igrača i podizanju opće tjelesne spreme. Sada slijedi odigravanje utakmica s reprezentacijom Mađarske. Nakon toga idemo na jaki međunarodni turnir u Herceg Novom nakon kojeg ćemo dobiti jasniju sliku trenutnih mogućnosti i onoga što će biti potrebno korigirati. Želim pohvaliti sve igrače i cjelokupni stručni stožer i smatram da je ovo pravi put koji nas vodi do onoga što želimo", rekao je u utorak izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

Na pripremama su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Milaković, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Maro Joković, Anđelo Šetka, Antonio Petković, Loren Fatović, Petar Muslim, Luka Bukić, Sandro Sukno i Ante Vukičević te stručni stožer u kojem su pored Ivice Tucka i njegov pomoćnik Ivan Asić te Pero Kuterovac, Igor Pezelj, Damir Luketić, Petar Coce i Renata Barić.

"Nakon Šibenika nastavljamo s pripremama u Dubrovniku. Tjelesno je vrlo zahtjevno, te svi ulažemo dodatan napor kako bi ovaj segment priprema odradili na najbolji mogući način. Trenutno radimo sparing s Mađarima s kojima ćemo odraditi četiri trening utakmice nakon čega nam slijedi turnir u Herceg Novom koji će nam poslužiti da se uigramo i taktički posložimo", izjavio je kapetan Josip Pavić.

Hrvatski vaterpolisti nakon dubrovačkih priprema u četvrtak ujutro putuju na međunarodni turnir u Herceg Novom gdje će od 23. do 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijama Španjolske, Mađarske i Crne Gore.

Od 30. lipnja do 3. srpnja na rasporedu su pripreme u Zadru, a od 3. do 10. srpnja slijede pripreme u Rijeci gdje će naši reprezentativci odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Italije. Nakon toga će odabranici Ivice Tucka od 15. do 17. srpnja igrati na Vodafone kupu u Budimpešti da bi od 21. do 24. srpnja odradili i sparing treninge s Grčkom u Ateni.

Posljednje pripreme naši najbolji vaterpolisti će obaviti od 24. srpnja u Zagrebu odakle 28. srpnja putuje u Rio de Janeiro gdje će pokušati obraniti zlatno odličje sa OI u Londonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider