Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Španjolcima bronca

Hrvatska nakon drame ostala bez medalje na Euru!

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli osvojiti brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje ove nedjelje završava u Danskoj. U utakmici za treće mjesto bolja je bila Španjolska rezultatom 29-28...

Hrvatski reprezentativci nisu uspjeli ponoviti uspjeh iz Srbije od prije dvije godine, kada su u utakmici za treće mjesto bili bolji od Španjolske. Ovoga je puta Španjolska ostala svježija nakon poraza u polufinalu, te je sasvim zasluženo osvojila svoju petu medalju s europskih prvenstava, drugu brončanu (tri srebra).

Veliko priznanje: Duvnjak najbolji igrač svijeta u 2013. godini!

Karabatić najbolji igrač Europskog prvenstva, Duvnjak u najboljoj sedmorki!

Pogledajte što je Goluža rekao za Dnevnik Nove TV o sucima i utakmici za broncu

Čupić: Nikada nisam igrao lošije

Hrvatska je povela samo na početku utakmice s 1-0 i 5-4, no nakon toga je Španjolska bila dominantnija i gotovo uvijek s pogotkom, dva ili tri u prednosti. "Kauboji" su uspjeli poravnati samo na 12-12, no od tada se nijednom nisu približili na manje od pogotka zaostatka.

Imali su doduše veliku priliku za to, pa možda čak i za pobjedu, tri minute prije kraja kada je Domagoj Duvnjak izborio isključenje Cristiana Ugaldea, no 20-ak sekundi kasnije Denis Buntić i Ivan Slišković se nisu razumijeli, izgubili su loptu, a Hrvatska je propustila priliku poravnati rezultat. Minutu kasnije Jorge Maqueda zabija u situaciji s igračem manje i tu je priči, minutu i pol prije kraja, bio kraj.

Duvnjak je uspio brzo smanjiti, no potom je u obrani zaradio, u potpunosti neopravdano dvije minute isključenja nakon odlične glume španjolskog reprezentativca. Joan Canellas je postigao posljednji pogodak za Španjolsku na susretu za nedostižnih 29-27.

Upravo je Canellas, baš kao i naš Duvnjak, bio najefikasniji strijelac susreta s osam pogodaka.

U kasnijem će se finalu sastati Francuska i aktualni prvak, te ujedno i domaćin Danska. (TS)

EP rukometaša, za 3. mjesto:

Španjolska – Hrvatska 29-28

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider