Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Odigrali smo odlično'

Hrvatska pobijedila Australiju na Svjetskom kupu u Kazahstanu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Australije na FINA Svjetskom Kupu u Kazahstanu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pomlađena reprezentacija u prve dvije utakmice B skupine ima jednu pobjedu i jedan poraz.

Pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je reprezentaciju Australije na FINA Svjetskom Kupu u Kazahstanu rezultatom 6:3. Hrvatska je povela s 1:0 u prvoj četvrtini, dok je Australija dobila drugu rezultatom 1:0. Treću četvrtinu Hrvatska je dobila s 3:1, kao i posljednju rezultatom 2:1 . Najbolji strijelac za Hrvatsku bio je Anđelo Šetka s dva postignuta pogotka, dok su Luka Bukić, Ante Visković, Kristijan Milaković i Ante Vukičević zabili po jedan gol.

''Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Australije koja je u kompletnom sastavu ovdje i kojoj je ovoj glavno takmičenje za ovu sezonu. S obzirom na broj dana koje smo imali na raspolaganju za pripreme izuzetno sam zadovoljan današnjom pobjedom. Ako sutra pobijedimo domaćine, nadamo se eventualno lakšem protivniku u četvrtfinalu'', izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

''Jučer smo odigrali korektnu utamicu iako smo izgubili. Mađarska je skoro kompletna sa sastavom iz Budimpešte ovdje, a rezultat je mogao biti povoljniji, no ovdje smo ipak s pomlađenom reprezentacijom!''

Hrvatska na FINA Svjetskom kupu, koji se igra svake četiri godine, igra u skupini B s domaćinom Kazahstanom, Mađarskom i Australijom. Hrvatska je jučer poražena od Svjetskih prvaka Mađara rezultatom 5:9, a sutra nas očekuje posljednja utakmica u skupini, upravo s Kazakhstanom.

''Bila je ovo tvrda utakmica bez puno golova. Vodili smo cijelo vrijeme i na kraju zasluženo pobijedili. Sutra očekujemo potvrdu drugog mjesta u skupini, a nakon toga ćemo razmišljati o četvrtfinalu!'', izjavio je kapetan Ivan Buljubašić.

Za Hrvatsku u Almatyu u Kazahstanu igraju golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider