Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Povratak Boškovića i Burića

Hrvatska očekivano bolja od Turske na startu Svjetske lige

U 1. kolu C skupine Svjetske vaterpolske lige reprezentacija Hrvatske je u Zagrebu očekivano u utorak pobijedila Tursku s 13-3 (3-0, 3-0, 3-1, 3-2)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri gola za Hrvatsku postigao je "povratnik" Bošković, Burić i Dobud su dali po dva, a po jedan pogodak su upisali Lončar, Bukić, Bušlje, Sukno i Macan. Strijelci su za Tursku, za koju igraju Dubrovčanin Josip Šutalo i Splićani Ivan Bebić i Ivo Brzica, bili Aksentijević, Šutalo i Korolija.

Utakmica s Turskom ostat će zapamćena po povratku u reprezentaciju dvojice igrača koji su na OI u Londonu osvojili zlatno odličje braniča Damira Burića (33) i napadača Mihu Boškovića (31) te po tome što je po prvi put odigrana, ne u 30 metarskom, nego u bazenu od 25 metara u kojima će se odigrati i sve ostale kvalifikacijske utakmice i finalni turnir Svjetske lige, koji će se od 23. do 28. lipnja 2015. održati u talijanskom Bergamu.

U skupini C još su i reprezentacije Crne Gore, Francuske i Italije, a pobjednici skupina A i B izborit će plasman na finalni turnir na koji iz naše skupine idu dvije momčadi, jer je Italija kao domaćin automatski osigurala nastup na završni turniru čiji će pobjednik osigurati plasman na OI u Rio de Janeiru 2016. godinu.

Sljedeću utakmicu odabranici izbornika Ivice Tucka odigrat će 9. prosinca na gostovanju u Francuskoj, dok u trećem kolu 29. prosinca u Rijeci dočekuju najozbiljnijeg konkurenta za plasman u Bergamo reprezentaciju Crne Gore.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider