Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Senzacionalno

Hrvatska juri po medalju na SP: Nova čudesna pobjeda naših hokejaša!

Hrvatska je i drugog dana SP Divizije 1B u Litvi upisala uvjerljivu pobjedu, slavivši opet sa 4:0, ovaj puta protiv Nizozemske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš poput Britanaca koje smo premijerno isprašili jučer, i protiv Nizozemaca su naši hokejaši upisali prvu povijesnu pobjedu. U studenom 2012. Nizozemska nas je u olimpijskim kvalifikacijama tukla s 8:2, da bi danas stigla slatka osvetu. Za još jedan čudesni trijumf i podvig hrvatskog hokeja na ledu!

SP: Hrvatski hokejaši razbili favoriziranu V. Britaniju - najveća pobjeda u povijesti!

Sjajno je Hrvatska odigrala uvodnu trećinu, u kojoj je realizacija bila na visokom nivou. Iz prva tri udarca šokirali smo Nizozemce s dva gola, unutar dvije minute, od 5. do 7., zabijali su Mirić i Michael Novak poslije odlične asistencije Rendulića.

U istom ritmu Hrvatska nastavlja i u drugoj trećini, Blagus je u 27. minuti poentirao za 3:0, a Brenčun poslije točno pola sata igre pogodio unatoč igraču manje za, pokazalo se, konačnih 4:0.

Do kraja su naši izdržali bez primljenog pogotka, a mogli su zabiti i još koji gol. Promašili smo neke 'mrtvace', a Nizozemsku je spašavala i vratnica. Hrvatski vratar Mate Tomljenović imao je 24 obrane.

Poslije dva nastupa Hrvatska je maksimalna sa šest bodova i gol razlikom 8:0, pa priče o borbi za medalju više ne djeluju kao utopija. Štoviše, mnogi se već pitaju možemo li protiv Poljaka, koje kasnije večeras čeka Litva nošena fanatičnom publikom i dva NHL igrača…

Hrvatska će u srijedu odigrati treću utakmicu na turniru protiv Rumunjske, a nakon toga joj još ostaju ogledi s Poljskom 24. travnja i domaćinom Litvom 26. travnja.

Samo će pobjednik turnira zaraditi promociju u viši rang natjecanja, odnosno Diviziju I skupinu A.

Poredak: Hrvatska 6, Poljska 3 (utakmica manje), Litva 3 (utakmica manje), Velika Britanija 3, Nizozemska 0, Rumunjska 0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider