Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
To nismo očekivali

Loša partija Barakuda: Umjesto golijade - veliki otpor Francuza!

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Budimpešti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je pobijedila Francusku 14:11 (5:3, 3:2, 2:3, 3:4) u trećem kolu skupine B, ali lako moguće da ova pobjeda bude nedostatna za prolaz u razigravanje za četvrtfinale.

Naime, zbog remija sa Španjolskom u drugom kolu gol-razlika bi u slučaju istog broja bodova trebala odlučiti tko ide dalje, a Hrvatska je protiv uvjerljivo najslabijeg suparnika u skupini upisala pobjedu od 'samo' tri gola razlike. U prijevodu, Barakude će u posljednja dva susreta, protiv Srbije i Mađarske, morati osvojiti barem jedan bod kako ne bi ovisili o rezultatima Španjolaca.

Sjajni Joković bez priključka suigrača

Već u prvoj četvrtini Hrvatska je u dva navrata imala tri gola prednosti (4:1, 5:2) zahvaljujući raspoloženom Mari Jokoviću, koji je u toj prvoj dionici postigao tri pogotka, a ukupno zabio čak pet golova. No, Francuzi su s dva gola iz protunapada, te jednim s dva igrača više uspijevali zadržati priključak. Početkom druge četvrtine Dobud i Bukić su s dva brza pogotka povisili na 7:3, ali u nastavku su hrvatski igrači stali u napadu, nisu iskoristili čak tri situacije s igračem više i dopustili Francuzima novo približavanje na dva razlike (7:5).

Loša igra Hrvatske, pogotovo u situacijama s igračem više, odnosno manje u bazenu, nastavila se i u trećoj četvrtini u kojoj su Francuzi uspjeli postići čak tri gola zaredom i 1:13 minuta prije isteka tog dijela igre smanjiti na jedan razilke (9:8). Ipak, Sukno je pogodio za 10:8, da bi Francuzi u samoj završnici s igračem više pogodili vratnicu.

Očajna realizacija igrača više

U posljednjoj četvrtini napokon su naši igrači uspjeli realizirati dvije situacije s igračem više, te pogocima Buljubašića i Lončara povisiti na 12:8 i riješiti pitanje pobjednika. Ipak, s končanih tri pogotka razlike Hrvatska ne može biti u potpunosti zadovoljna, jer je u utakmicu ušla sa željom za ostvarivanjem što uvjerljivije pobjede koja bi im povećala izglede za plasman u četvrtfinale čak i u slučaju poraza u posljednja dva nastupa u skupini.

Hrvatska je od 13 prilika s igračem više iskoristila samo tri, dok su Francuzi bili tek nešto uspješniji (5/14).

U 4. kolu Hrvatska će igrati protiv Srbije u subotu od 16 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider