Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jug bolji od Egera

Hrvatska će imati klub u finalu vaterpolske Lige prvaka!

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO plasirali su se u polufinale završnog turnira Lige prvaka koji se održava u Barceloni, oni su u četvrtfinalu svladali mađarski Eger sa 10-8 (2-1, 2-2, 3-2, 3-2), te će u petak igrati protiv riječkog Primorja EB za ulazak u veliki finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri gola za Jug postigao je Andro Bušlje, dva Paulo Obradović, a po jednoga Miho Bošković, Nikola Janović, Aaron Younger, Marko Ivanković i Nicolas Constantin. Kod Egera dva pola su postigli Istvan Szivos i Boris Vapenski, a po jednoga Peter Biros, Uroš Čučković, Miloš Ćuk i Norbert Hosnyanszky.

Jug je dobro otvorio utakmicu, poveo sa 2-0, te niti u jednom trenutku nije bio u zaostatku. Eger je početkom druge četvrtine izjednačio na 2-2, ali to je bilo i jedino poravnanje u dvoboju. Uslijedili su golovi Boškovića i Bušlje s igračem više u bazenu za 4-2.

Krajem treće četvrtine Dubrovčani su po prvi put na utakmici ostvarili prednost od tri razlike kada je Bušlje još jednom zabio s igračem više u bazenu. Mađari su preko Ćuka i Birosa uspjeli smanjiti na 8-7 pet i pol minuta prije kraja, a posljednji put na jedan gol razlike smanjio je Szivos tri i pol minute prije kraja. No, Constantin je ponovno s igračem više postigao pogodak za 10-8 za Jug 2:20 minuta prije kraja, a u završnici je odlični vratar Marko Bijač spriječio Eger da se približi i učini samu završnicu neizvjesnom.

U drugom susretu u četvrtak igrat će Barceloneta i Szolnoki, a pobjednik tog dvoboja će u petak u polufinalu na Pro Recco.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider