Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kanada i Finska izravno

Hokejaški turnir tek sada će ponuditi spektakl: Kreće razigravanje!

Kanadska hokejaška reprezentacija plasirala se izravno u četvrtfinale Zimskih olimpijskih igara u Sočiju savladavši Finsku 2:1 nakon produžetka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drew Doughty zabio je oba gola za Kanađane, od kojih onaj pobjednički nakon dvije minute i 30 sekundi igre u produžetku. Kanadi je to bila treća pobjeda na olimpijskom turniru u isto toliko susreta, a njome su osigurali čelno mjesto skupine B i izravan plasman među osam najboljih.

Prvi je gol Doughty postigao u prvoj trećini nakon dodavanja Shea Webera i Sidneyja Crosbyja, dok je izjednačenje Fincima dvije minute prije kraja druge trećine donio Tuomo Ruutu.

Finci su usprkos porazu također izborili izravan plasman u četvrtfinale kao ukupno četvrta najboljeplasirana momčad nakon prvog kruga natjecanja.

Preostale dvije reprezentacije koje su osim Kanade i Finske izravno izborile četvrtfinale su Švedska (čekaju pobjednika dvoboja Slovenija - Austrija) i SAD (Češka ili Slovačka). Kanađani će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Švicarske i Latvije, a Finska protiv pobjednika ogleda Rusija - Norveška.

ZOI, hokej (m), 3. kolo:

skupina A

Rusija - Slovačka 1:0, penali

Slovenija - SAD 1:5

Redoslijed: 1. SAD 8, 2. Rusija 6, 3. Slovenija 3, 4. Slovačka 1

skupina B

Finska - Kanada 1:2, produžetak

Austrija - Norveška 3:1

Redoslijed: 1. Kanada 8, 2. Finska 7, 3. Austrija 3, 4. Norveška 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider