Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Putin u loži

Super okršaj u Sočiju: Rusi izgubili od SAD-a nakon penala!

U utakmici 2. kola A skupine olimpijskog turnira u Sočiju američki hokejaši su slavili protiv Rusije nakon raspucavanja s 3:2 (0:0, 1:1, 1:1 / 0:0, 1:0), a dvoboju je nazočio i ruski predsjednik Vladimir Putin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U fantastičnoj utakmici, svojevrsnom finalu prije finala, Amerikanci su u raspucavanju slavili protiv domaćina, no vjerojatno će se obje reprezentacije izravno plasirati u četvrtfinale.

Američke i ruske NHL zvijezde su briljirale na ledu Boljšoj Arene, ruski junak bio je Pavel Datcjuk s dva zgoditka u regularnom dijelu susreta i jedan u raspucavanju, no najveće zasluge što su Amerikanci došli do dva boda pripadaju nestvarnom TJ Oshieu, koji je u raspucavanju pogodio mrežu čak četiri puta.

Rusi su poveli preko Dacjuka (30), potom su Amerikanci preokrenuli preko Cama Fowlera (36) i Joea Pavelskog (50), da bi Datcjuk izjednačio u 53. minuti. Nakon produžetka nije bilo zgoditaka, a odluka je pala tek u osmoj seriji raspucavanja zahvaljujući američkom specijalistu za penale Oshieu. Kako u četvrtfinale idu pobjednici skupine i najbolja drugoplasirana selekcija ovaj bi ishod zasigurno tamo mogao odvesti i Amerikance i Ruse.

Nakon dva kola SAD ima pet bodova, Rusija četiri, Slovenija tri boda, dok je Slovačka na dnu skupine bez bodova.U posljednjem kolu, već u nedjelju Slovenija će igrati protiv SAD, a Slovačka protiv Rusije. (HINA)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider