Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U srijedu s Islandom

Hokejaši opet oduševili: Lakoćom pobijedili Španjolce

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu opet je oduševila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Australije (3:1), na SP-u Divizije 2A svladali su i Španjolsku rezultatom 6:2. Posao je bio gotov već nakon 20 minuta, kada su naši reprezentativci vodili s 4:0. Dva gola zabio je John Hećimović, a Joel Prpić i Borna Rendulić zabili su po jedan. Bila je to prava rapsodija, Španjolci su još i dobro prošli s obzirom na prikazano.

>> Hrvatski hokejaši jure svjetski naslov: Ovo je priča o velikoj upornosti

U drugoj dionici Hrvatska je malo usporila, a jedan kiks s igračem više na ledu dao je suparniku čistu kontru koju je Gonzalez realizirao. No, uskoro je Michael Novak skrenuo šut Andyja Serticha s plave linije u mrežu, za povratak na plus četiri (5:1).  Treća dionica je bila preslika druge. Opet individualna pogreška s igračem više i gol Španjolaca, opet je strijelac bio Pol Gonzalez.

Priču je zaključio Joel Prpić odličnim solo prodorom na oduševljenje 3.000 navijača u Domu sportova.

Izbornik Donald MacLean nije mogao računati na dva napadača, Igora Lazića i Tomislava Čunka, ali njihove ozljede nisu ozbiljnije, slobodan dan na turniru (utorak) bit će dovoljan za zalječenje.

U srijedu Hrvatska igra protiv Islanda (20.45), a Islanđani su u ponedjeljak iznenadili Australiju (3:2), tako da tu utakmicu treba shvatiti vrlo ozbiljno. Belgija je uz Hrvatsku jedina neporažena u Zagrebu, ovog su puta s 4:0 nadigrali Srbiju.

Redoslijed: Hrvatska i Belgija 6, Srbija 3, Island 2, Australija 1, Španjolska 0.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider