Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL

Hat-trick Zetterberga, drugi poraz Chicaga, osam komada Tampe Bay

Švedski hokejaš Detroit Red Wingsa Henrik Zetterberg odigrao je svoju ponajbolju utakmicu posljednjih godina i sa pet poena odveo momčad do domaće 5-3 pobjede nad St. Louisom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dakle, Zetterberg je sudjelovao kod svih pet golova Red Wingsa, a upisao je pritom tri gola i dvije asistencije.

Na otvaranju sezone Detroit je teško poražen od St. Louisa 0-6, a sada im je momčad Mikea Babcocka uspjela odgovoriti. Red Wingsi su susret odlučili u posljednjoj dionici igre koju su dobili 3-0. Zetterberg je tri gola zabio po peti put u karijeri, a prvi put od 14. studenog 2009. godine kada je također pridodao i dvije asistencije u susretu protiv Anaheima. Preostala dva gola za Detroit zabili su Jonathan Ericsson i Pavel Dacjuk.

Chicago Blackhawksi pretrpjeli su drugi uzastopni poraz nakon što su u sezonu startali sa šest uzastopnih pobjeda. Oba su puta poreženi na penale, a nakon Minnesote porazio ih je i Vancouver sa 2-1. Pobjednički penal za Canuckse zabio je Jordan Schroeder, dok je u regularnom dijelu za kanadsku momčad zabio Alex Edler. Jedini gol za Blackhawkse, svoj treći u sezoni, zabio je Patrick Kane.

Tampa Bay deklasirala je na domaćem ledu Winnipeg Jetse sa čak 8-3. Sedmorica različitih igrača upisali su se u strijelce za Tampu Bay, a jedini je dvostruki strijelac bio Cory Conacher, koji je pritom upisao i jednu asistenciju. Steven Stamkos i Vincent Lecavalier upisali su po gol i dvije asistencije za Tampu Bay koja je ove sezone na omjeru pobjeda i poraza 6-1, s tim da su pet ili više golova zabili u četiri uzastopne utakmice.

Carolina Hurricanesi su kod kuće savladali Ottawa Senatorse 1-0, a junaci susreta bili su vratar Dan Ellis koji je sa 33 obrane došao do 13. "shutouta" u karijeri, prvog nakon više od dvije godine, te strijelac jedinog gola Eric Staal.

Svih sedam utakmica večeri dobili su domaćini, a među njima su bili i Washington Capitalsi koji su sa 3-2 savladali Philadelphia Flyerse. U odlučujućoj trećoj trećini koju su Capitalsi dobili 2-1, golove su zabili Troy Brouwer i Wojtek Wolski, dok je najefikasniji igrač domaćina bio Niklas Bäckström s golom i asistencijom. Capitalsima je ostvarena pobjeda bila tek druga ovosezonska u osmoj utakmici. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider