Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Shiffin "tek" treća

Hansdotter s dvije odlične vožnje osvojila Flachauu

Šveđanka je impresivno odradila prvu vožnju, a niti u drugoj nije kalkulirala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedska skijašica Frida Hansdotter slavila je na sedmom ovosezonskom slalomu za Svjetski kup koji je u utorak održan u austrijskom Flachauu, na stazi na kojoj je već jednom pobijedila prije dvije godine, a na posljednjih šest natjecanja na stazi Hermann Maier uvijek se popela na pobjedničko postolje.

Hansdotter je bila uvjerljivo najbrža u prvoj vožnji, u kojoj je samo Švicarka Wendy Holdener uspjela zaostati za 31-godišnjom Šveđankom ispod jedne sekunde (0.95). Vodeća skijašica svijeta Amerikanka Mikaela Shiffrin u prvoj je vožnji bila tek peta sa zaostatkom 1.38 sekunde.

Shiffrin je u drugoj vožnji bila najbrža, ali nije mogla nadoknaditi ogroman zaostatak za Hansdotter, a brža od Amerikanke bila je i Norvežanka Nina Loeseth, trećeplasirana iz prve vožnje. Hansdotter se bez kalkulacija spustila i u drugoj vožnji te je u cilj stigla sa 58 stotinki sekunde prednosti pred Loeseth. Shiffrin i Holdener podijelile su treće mjesto sa 78 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Shiffrin preko 1.000 bodova

Šveđanki je ovo peta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a sve ih je ostvarila u slalomu. Hansdotter se u redoslijedu slalomašica probila do četvrtog mjesta. U vodstvu je i dalje Mikaela Shiffrin (560 bodova), ispred sljemenske Snježne kraljice Slovakinje Veronike Velez Zuzulove (435) koja je u Flachauu bila peta.

Shiffrin je u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa probila granicu od 1000 bodova. Amerikanka je stigla do 1008 bodova, a drugoplasirana Švicarka Lara Gut, koja je u Flachauu odustala u prvoj vožnji, ostala je na 643 boda.

Skijašice će iz Flachauu preseliti u austrijski Altenmarkt, gdje su nadolazećeg vikenda na rasporedu dvije utrke. U subotu je na programu spust (10:45), a u nedjelju alpska kombinacija (prva vožnja u 9:30, druga vožnja u 12:15).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider