Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poražavajući skor

Golužina Hrvatska: Dokad će trajati prokletstvo polufinala?

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je pod vodstvom Slavka Goluže na skoru 0/5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko prvenstvo u Danskoj peto je veliko natjecanje na kojem naše rukometaše kao izbornik vodi Goluža, ujedno i peto u nizu gdje nećemo vidjeti Kauboje u finalu. U nedjelju od 15:00 Hrvatska i Španjolska odmjerit će snage u borbi za brončanu medalju.

Kakva šteta: Hrvatska igrala sjajno pa stala, Danska u finalu!

Goluža pukao na press konferenciji: Napao i Dance i suce!

Horvat poručuje: Nisu krivi suci...

Prokletstvo polufinala nadvilo se nad Golužinom izborničkom karijerom. Kada je debitirao, na SP-u u Švedskoj, Hrvatska se nije niti plasirala u borbu za medalje, da bi nakon toga, u posljednje dvije godine, uslijedila četiri bolna poraza u polufinalima

U siječnju 2012. Hrvatska je u Srbiji izgledala sjajno sve do drugog poluvremena utakmice protiv domaćina i razularenih 20 tisuća navijača u beogradskoj Areni, kada je uslijedio neobjašnjivi zastoj i pad. Umjesto bitke s Dancima za zlato, morali smo se zadovoljiti s broncom osvojenom protiv Španjolske.

Bronce malo znače kad znate da vrijedite više

Sedam mjeseci kasnije na Olimpijskim igrama u Londonu produbljen je kompleks od Francuza, a ponovno je oko vrata zasjala bronca, ovaj put izvojevana protiv Mađara.

Siječanj 2013., polufinale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj. Goluža se odrekao Balića, Duvnjak nije bio dovoljno spreman i Danci su nas torpedirali sa šest razlike. Ovaj put u borbi za broncu nije čekala Španjolska nego Slovenija, za koju je pronađeno dovoljno motiva kako bi se uzela prva medalja na SP-ima još od finala u Zagrebu 2009.

Hrvatski muški rukomet na finala čeka četiri, a na zlato 10 godina. Kada se zna da imamo reprezentaciju koja vrijedi puno više, onda i potencijalne četiri bronce zaredom predstavljaju malu utjehu...

Tko je kriv za poraz Hrvatske u polufinalu protiv Danske?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider