Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Balić ga predlaže

Gobac za GOL.hr otkrio tko će vjerojatno biti novi izbornik rukometaša

Prvi čovjek hrvatskog rukometa prokomentirao je ostavku Slavka Goluže...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac u telefonskom se razgovoru osvrnuo na odlazak Slavka Goluže s mjesta izbornika.

Slavko Goluža podnio ostavku: Javne kritike prevelik su teret za mene!

"Nakon ovoga što se događalo, velikog pritiska javnosti to se i očekivalo od njega. Pametno je to napravio, predugo je bio u reprezentaciji, četiri godine kao pomoćnik i pet samostalno. Malo je već tu bila i jedna zasićenost igrača. Napravio je dobar posao i ostavlja visoku letvicu za sve ove koji će doći", istaknuo je Gobac:

'Goluža je imao vrlo dobre rezultate'

"Međutim, možda će netko biti taj koji će napraviti iskorak i osvojiti titulu prvaka Europe ili svijeta. Činjenica je da je Slavko Goluža imao vrlo dobre rezultate, ali ne i odlične. Isto tako, ne može se reći da je imao loše rezultate, nije razočarao, ali puno drugih stvari je umiješano u to. Jedan pritisak javnosti i navijača, a navijači i javnost su u uvijek u pravu. Idući put kad dođe red na njega mora pripaziti na komunikaciju s javnošću i navijačima, ne samo on nego i neki naši igrači. Mi igramo rukomet zbog navijača i zbog javnosti", kaže Gobac.

Golužina ostavka ne znači i definitivni odlazak iz hrvatskog rukometa...

'U srijedu ćemo znati'

"Rastali smo se u korektnim odnosima, a on je uposlenik Saveza i bit će raspoređen na mjesto instruktora. On je među najtrofejnijim hrvatskim rukometašima, imao je izuzetno dobre rezultate i kao pomoćnik Červara i samostalno. Pritisak je bio neizdrživ, ali treba saslušati bilo naroda i onda odlučiti. I njemu i njegovoj obitelji je dobro došlo što se maknuo."

Po pitanju novog izbornika Gobac je prilično jasan.

"Najprije ćemo znati u srijedu prijedloge, a onda moramo razgovarati s kandidatima da vidimo. Najbliža je varijanta ona koju će Ivano imati u svojoj glavi, a to je ova koja se proteklih dana vukla po medijima, da Pero Metličić bude trener, Zvonimir Serdarušić izbornik, a Ivano Balić koordinator. On će dati prijedlog pa je na Upravnom odboru da to prihvate ili odbiju. On je momak koji je u tome 300 posto. U svakom slučaju, nijedna odluka neće biti ad hoc odluka", za kraj će Gobac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider