Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pružena šrauba

Hrvatska gimnastika dobila novo priznanje: Peti element

Jedan element na parteru zvat će se prezimenom hrvatskog gimnastičara Andreja Korosteljeva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska gimnastika dobila je i peti element u pravilniku Svjetskog gimnastičkog saveza (FIG) koji će se zvati imenom jednog od naših vježbača, nakon Marija Možnika (preča), Tine Erceg (greda) i dva elementa Tanje Delladio (dvovisinske ruče) sada je u ovom društvu i Osječanin Andrej Korosteljev (tlo).

Jedan element na parteru zvat će se prezimenom ovog finaliste prošlogodišnjeg Europskog prvenstva i to - pružena šrauba od 540 stupnjeva koja se pretvara u salto naprijed i završava na noge.

"Tehnički odbor muške sportske gimnastike FIG-e donio je konačnu odluku. Element Korosteljev priznaje se kao novi, dobio je težinu D za ovu godinu, a od slijedeće 2017. godine premjestit će se u E vrijednost bodovanja. Čestitke vašem gimnastičaru za novom elementu", stoji u priopćenju Stevea Butchera, predsjednika Tehničkog odbora FIG-e.

"Iza nas su teški dani borbe za ovaj element. Bili smo razočarani kad nismo vidjeli Andrejevo ime u novom pravilniku, no ni u jednom trenutku nisam gubio nadu. Jedino sam se bojao da, dok mi skupljamo materijale za žalbu, netko drugi ne ukrade našu ideju. Napravili smo sve da pošaljemo stručan prigovor, odličnu biomehaničku analizu i prezentaciju i isplatilo se. Ovo će nam biti veliki motiv za dalje", rekao je trener Andreja Korosteljeva Saša Solar koji je osmislio ovaj element.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider