Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Razbijeni pred svojim navijačima

Francuska očitala lekciju Danskoj i po treći put postala prvak Europe!

Francuski rukometaši osvojili su naslov prvaka Europe, nakon što su u finalu u Herningu pregazili domaćina Dansku rezultatom 41-32...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zapravo je nevjerojatno kako je lako pao do ove nedjelje aktualni prvak Europe, koji je ujedno bio i domaćin europske smotre. Da će to za njih biti teška utakmica dalo se naslutili u prve četiri minute kada su ostali bez pogotka, a pritom su primili tri. Nakon toga su uspjevali nekako održavati tri pogotka minusa za Francuzima, no potom je za njih uslijedio 'blackout' od osam minuta, u kojem su Francuzi od vodstva 7-4 došli do visokih 13-5.

Sličan se scenarij dogodio Dancima i prošle godine u finalu Svjetskog prvenstva, kada su ih razbili domaćini Španjolci. Ni ovoga puta povratka za momčad Ulrika Wilbeka nije bilo, a Francuzi su svoje vodstvo održavali, te s vremena na vrijeme i povećavali na devet, pa i 10 pogodaka razlike.

Nevjerojatno dobru utakmicu odigrao je Michaël Guigou, koji je postigao 10 pogodaka iz 11 pokušaja udarca prema vratima domaćina. Guigou je realizirao pritom tri sedmerca. Valentin Porte je zabio devet golova iz 11 pokušaja, a Daniel Narcisse šest iz sedam. Nikola Karabatić, MVP Europskog prvenstva, je zabio pet golova iz čak 11 udaraca, dok je Luc Abalo realizirao sedam od devet šuteva. Kod Danaca je najefikasniji bio Mikkel Hansen s devet golova iz 11 pokušaja.

Tužan je to dakle bio oproštaj s izborničkom klupe danske za Wilbeka, kojeg od ponedjeljka na istoj mijenja Islanđanin Gudmundur Gudmundsson.

Recimo i da je to treće europsko zlato za Francuze, te prvo srebro za Dance. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider