Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će skijanja

FOTO Sljeme po snijegom: Pogledajte zimsku idilu!

Nakon godine dana pauze, Sljeme će opet ugostiti najbolje skijaše i skijašice svijeta.

Sljemenske skijaške staze prekrivene su snijegom. Za to nije zaslužno vrijeme već topovi koji proizvode umjetan snijeg, iako je palo i nešto prirodnog.

Crveni spust na Sljemenu bit će spreman za održavanje Vip Snow Queen Trophy utrka. Potvrda je to koja je stigla nakon snježne kontrole, kakvu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa, obavljene u petak od strane Emmanuela Coudera i Filipa Gartnera, predstavnika FIS-a koji su posjetili Sljeme.

Od snijega proizvedenog prije dva tjedna zadržala se otprilike polovica, a snježni topovi su u punom pogonu ponovno od jutros u šest sati. Noćas je palo je i 10-ak centimetara snijega. Vremenska prognoza do najmanje 2. siječnja predviđa temperaturne minuse koji će doseći i -10 stupnjeva Celzijusa sljedeći tjedan. Za nedjelju se predviđa i 20-30 cm novog snijega.

Emmanuel Couder, koordinator za muške utrke Svjetskog kupa u tehničkim disciplinama pohvalio je organizatora i sve djelatnike zadužene za pripremu slalomske staze koja je zbog sadašnjeg stanja i povoljne vremenske prognoze već danas i službeno dobila „zeleno svjetlo“ za predstojeće utrke 4. i 6. siječnja. Organizatori rade punom parom kako bi Sljeme bilo potpuno spremno 4. i 6. siječnja ponovno ugostiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše te skijaške legende.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u nedjelju, 4. siječnja – prva vožnja u 10.00 i druga u 12.45 sati, nakon koje u 16.15 sati slijedi „dm Zagreb Ski Legends“ humanitarna utrka skijaških legendi, dok je muška utrka u utorak, 6. siječnja - prva vožnja u 15.05 i druga u 18.10 sati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider