Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Edi Dadić 58.

Fantastični Rusi uzeli sve medalje na 50 kilometara

Ruski skijaši trkači uzeli su sve medalje u posljednjoj skijaškoj disciplini na zimskim Olimpijskim igrama u ruskom Sočiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzbudljivoj 50-kilometarskoj utrci skijaša-trkača tijesnu je pobjedu odnio Aleksander Legkov, dok je u slučaju srebrne medalje morao odlučiti foto-finiš. Legkov je za 0.7 stotinki sekunde bio brži od Maksima Viležanina, koji je pak u foto-finišu za 0.1 stotinku sekunde nadvisio svog sunarodnjaka Ilju Černusova.

Legkovu je ovo druga medalja s Igara u Sočiju, nakon što je u štafeti 4x10 kilometara uzeo srebro. Za Viležanina je ovo treća srebrna olimpijska medalja ove godine, nakon što je prve dvije uzeo u sprintu i ranije spomenutoj štafeti. Za Černusova je ovo premijerna medalja u Sočiju, ali i općenito na Igrama.

Spomenimo i da je četvrtoplasirani Norvežanin Martin Johnsrud Sundby ostao bez medalje za svega 0.2 stotinke sekunde.

Jedini hrvatski predstavnik Edi Dadić okončao je utrku na 58. mjestu s preko 15 minuta zaostatka za pobjednikom. Slabiji su rezultat, osim onih koji su odustali, ostvarili jedino Latvijac Arvins Liepins i Kinez Wenlong Xu.

ZOI, skijaško trčanje, 50km:

1. Aleksander Legkov (Rus) 1:46:55.2

2. Maksim Viležanin (Rus) +0.7

3. Ilja Černousov (Rus) +0.8

...

58. Edi Dadić (Hrv) +15:40.3

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider