Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Granitna obrana

Fantastični Francuzi bolji od svjetskih prvaka, 20 obrana Omeyera!

U finalu Svjetskog prvenstva za rukometaše igrat će domaćin Katar i olimpijski pobjednik Francuska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Katar nastavio sa senzacionalnim rezultatima i u polufinalu pobijedio Poljsku, drugog finalista saznali smo okršaja između aktualnih svjetskih prvaka Španjolaca i olimpijskih pobjednika Francuza.

Francuska je slavila sa 26:22 (18:14) u susretu reprezentacija koje su odigrale dva potpuno različita poluvremena. U prvom su postignuta čak 32 gola, igrali su se brzi i precizni napadi, te su u takvoj igri Francuzi ostvarili četiri gola prednosti.

No, u nastavku se igralo čvršće u obrani, briljirali su vratari Thierry Omeyer na jednoj i Gonzalo Perez de Vargas na drugoj strani, a iako su se Španjolci nekoliko puta uspjevali približiti na jedan pogodak zaostatka do preokreta nisu uspjeli stići.

Michael Guigou je s pet golova bio najefikasniji u sastavu Francuske, po četiri su dodali Daniel Narcisse, Cedric Sorhaindo i Valentin Porte, dok su Cristian Ugalde i Joan Canellas postigli po pet pogodaka za Španjolsku. Fenomenalni Thierry Omeyer imao je 20 obrana odnosno 50 posto svih upućenih šuteva prema golu.

Korak od povijesne pete titule

Ukoliko svlada Katar, Francuska će psotati prva zemlja s pet naslova svjetskog prvaka. Po četiri su dosada osvojili još Švedska i Rumunjska.

Katar i Francuska igrat će finale u nedjelju od 17:15, dok će Poljska i Španjolska također u nedjelju, ali od 14:30 sati igrati za broncu.

U subotu će Hrvatska od 17:15 igrati za peto mjesto protiv Danske, dok će od 14:30 Njemačka i Slovenija igrati za sedmo mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider