Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bolja i od Janice

Čudesna Shiffrin ponizila konkurenciju: Hat-trick zlatnih medalja

Amerikanka je pokazala da je u ovom trenutku svijet za sebe kad je u pitanju žensko skijanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Amerikanka Mikaela Shiffrin obranila je u subotu naslov svjetske prvakinje u slalomu na Svjetskom prvenstvu u Sankt Moritzu gdje je drugoplasiranu švicarsku skijašicu Wendy Holdener ostavila iza sebe sa 1,64 sekundu zaostatka.

Shiffrin, koja je bila najbrža i nakon prve vožnje, do zlata je došla s vremenom 1:37.27, a vrijeme drugoplasirane je 1:38.91. Treće mjesto i bronca pripali su Šveđanki Fridi Hansdotter koja je za pobjednicom zaostala 1,75 sekunde.

Shiffrin je u Sankt Moritzu već osvojila jednu medalju u četvrtak je bila srebrna u veleslalomu, dok je i za Holdener ovo druga medalja na ovom prvenstvu, nakon zlata u kombinaciji.

Za 21-godišnju Shiffrin je ovo treće zlato zaredom u slalomu sa svjetskih prvenstava. Prvi naslov svjetske prvakinje američka je skijašica osvojila u Schladmingu 2013., a onda ga je obranila dvije godine kasnije u Beaver Creeku.

Ima također i olimpijsko zlato u slalomu iz Sočija 2014.

Hrvatska skijašica Andrea Komšić koja je nakon prve vožnje bila 35., utrku je na kraju završila kao 28. s vremenom 1:43.66 i zaostatkom od 6,39 sekundi za pobjednicom. Ovo je najbolji plasman hrvatskih skijašica na ovom SP-u. Druga hrvatska predstavnica na današnjoj utrci Leona Popović nije završila prvu vožnju.

Sutra je zadnji dan prvenstva koje završava slalomom za skijaše.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider