Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvo Euro, a onda...

Evo tko ide u kvalifikacije: Je li Hrvatskoj upitan plasman na OI u Riju?

Hrvatska rukometna reprezentacija borit će se za plasman na Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da razriješimo sve dvojbe odmah na startu – ne bojte se za hrvatske rukometaše. Sigurni smo da ćemo ih gledati u Riju za godinu i pol dana pa čak i da izgube preostale dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Samo jedna reprezentacija od svih četvrtfinalista ne ide automatski u kvalifikacije (prvak osigurava Rio), ali to ne znači da onaj tko bude osmi neće vidjeti OI odnosno barem kvalifikacije.

Izravno na Olimpijske igre ide svjetski prvak i prvaci kontinenata, a kvalifikacije će se osim na ovom Svjetskom prvenstvu moći izboriti i na kontinentalnim natjecanjima.

Čak četiri reprezentacije koje po plasmanu budu najbolje na četiri kontinentalna natjecanja (Europa, Azija, Afrika, J. Amerika) također idu u kvalifikacije, a Europa će imati i još dodatno mjesto. Naravno, tu se ne broje oni koji su već 'unutra' pa možete na EP-u biti i primjerice deveti i izboriti kvalifikacije.

Gledajući ova pravila jasno je da će Hrvatska imati priliku izboriti natjecanje u kvalifikacijama na jednom tri kvalifikacijska turnira, a tko zna, možda i odemo izravno ako budemo po prvi puta u povijesti prvaci Europe.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider