Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ponižena Švedska otpala

Hrvatska - Poljska za polufinale: Kauboji ipak odlučuju sami!

Hrvatska rukometna reprezentacija sama će krojiti svoju sudbinu u posljednjoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I nakon što su Kauboji rutinski svladali Ruse, postojala je mogućnost raspleta u kojem bi se zatvorio krug tri momčadi (Hrvatska, Francuska, Švedska) s po osam bodova gdje bi naša reprezentacija mogla ispasti. Za to je bilo potrebno da Švedska pobijedi Poljsku bilo kojim rezultatom, te Francusku s golom ili dva razlike. Srećom, taj crni scenarij raspao se već u prvom dijelu...

Poljska je fantastičnom partijom demolirala Švedsku 35:25 i eliminirala ju iz svih kombinacija za polufinale, priskrbivši si nakon očajnog starta u Europsko prvenstvo veliki obračun s Hrvatskom za ulazak među četiri najbolje reprezentacije (srijeda, početak u 20:15h), u kojem će Kaubojima zbog bolje gol-razlike biti dovoljan i remi.

Poljska je u Danskoj u sklopu skupine C turnir otvorila porazima od Srbije i Francuske, tek u posljednjem kolu trijumfom nad Rusima (i zahvaljujući francuskoj pobjedi protiv Srba) uspjeli su izboriti prolaz u drugu fazu gdje su prenijeli dva boda. Veliki karakter pokazali su nakon što su iščupali minus od tri gola u posljednje četiri minute i nokautirali Bjeloruse, da bi na krilima svojih brojnih i glasnih navijača protiv aktualnih olimpijskih doprvaka stigli u predvorje raja.

Neobjašnjivi pad Šveđana

Švedska je sjajno otvorila susret, povela 3:0, kasnije i 5:1 i 10:6, ali potom slijedi veliki preokret Poljaka. Od zaostatka 6:10 napravili su seriju 7:2 i u 27. minuti golom Jakuba Lucaka prvi puta poveli. Na poluvrijeme su otišli s vodstvom 15:12, a početkom drugog poluvremena slomili su Šveđane serijom 4:0 i pobjegli na velikih sedam golova razlike (19:12). Od tog šoka Šveđani se nisu oporavili, a Poljaci su vodili najviše i s 12 golova razlike.

Krzysztof Lijewski predvodio je Poljake sa 6 golova, Lucak je postigao njih 5, dok je na vratima sjajno branio Piotr Wyszomirski sa 17 obrana. Upravo je njegov ulazak umjesto Szmala promijenio tijek zbivanja...

Dodajmo kako je kod Šveđana najefikasniji sa 6 golova bio Kim Ekdahl du Rietz.

Europsko prvenstvo rukometaša, 2. kolo drugog kruga, skupina II:

Poljska - Švedska 35:25 (15:12)

Francuska - Bjelorusija 39:30 (20:16)

Hrvatska - Rusija 33:25 (16:11)

Redoslijed: 1. Francuska 8, 2. Hrvatska 6, 3. Poljska 6, 4. Švedska 4, 5. Rusija 0, 6. Bjelorusija 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider