Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sve je na njihovoj strani, ali...

Hrvatska - Danska u novom obračunu: Ni Francuzi nas nisu tako 'šamarali'

Hrvatska rukometna reprezentacija pred najvećim je izazovom u posljednjih nekoliko godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Europskom prvenstvu Kauboji večeras od 21:00 u Herningu igraju polufinale protiv Danske.

ANKETA: Može li Hrvatska u finale preko domaćina i prvaka - Danske?

Osim što su superjaki (aktualni su prvaci Europe i viceprvaci svijeta) i domaćini turnira (ne želimo ništa prejudicirati sa sudačkom podrškom, ali...), Danci i njihov izbornik na oproštaju Ulrik Wilbek imaju i jedan strašan podatak na svojoj strani - svaki, baš svaki put su u završnicama velikih natjecanja (od polufinala nadalje) slavili protiv naših rukometaša (!).

Četiri od četiri - u ništa

Crni niz svoj zadnji nastavak bilježi na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, kada je Danska u Barceloni u polufinalu bila bolja s 30:24.

Punih pet godina Hrvatska i Danska mimoilazile su se u borbi za medalju na velikim natjecanjima. Prije lanjskog SP-a posljednji put smo igrali u finalu Europskog prvenstva u Norveškoj 2008. godine. Bili smo tad najbliže europskom zlatu ikad, jer u prvim minutama imali smo prednost 4:0, ali u konačnici već viđena priča - slavili su Danci (24:20).

Dvije godine prije toga Švicarska je bila domaćin EP-a, a Hrvatska se do borbe za broncu nije uspjela oporaviti od francuskog nokauta u polufinalu. Skandinavci su ostali pribrani i osvojili medalju s 32:27.

Isti scenarij dogodio se i u Sloveniji 2004. Hrvatska je igrala najljepši rukomet i jurišala je kao aktualni prvak svijeta na zlato, ali snove je uništio Aleš Pajovič prstom u oko Pere Metličića u polufinalnom sudaru. Balić i društvo nisu se oporavili od šoka i Danska je uzela broncu. Tada je počela serija poraza za koju se nadamo da će večeras napokon prestati...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider