Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kod maratonki najbrža Barsosio

Etiopljaninu Shumieju pobjeda i rekord Zagrebačkog maratona

Etiopski maratonac Gadisa Birhanu Shumie pobjednik je 24. zagrebačkog maratona uz novi rekord staze (2:13:10) održanog u nedjelju ulicama hrvatske metropole, a u konkurenciji maratonki najbrža je bila Kenijka Stellah Jepngetich Barsosio (2:38:34).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč vrlo nepovoljnom, kišovitom vremenu, na startu se u svim kategorijama našlo nekoliko tisuća maratonaca, polumaratonaca, rekreativaca i zaljubljenika u trčanje. Nakon nešto više od dva sata i 13 minuta prvi je na cilj maratona stigao Etiopljanin Shumie s novim rekordom natjecanja, a drugi je ciljem prošao njegov sunarodnjak Feyera Dadi (2:14:39). Treći je bio Kenijac Silas Too (2:15:55), a najbolji hrvatski predstavnik bio je Zoran Žilić (2:33:27) koji je na cilj stigao kao sedmi.

U konkurenciji maratonki trostruku pobjedu odnijele su Kenijke. Najbrža je bila Stellah Jepngetich Barsosio (2:38:34), druga je na cilj stigla Agnes Chebet (2:43:13), a treća Gladys Jepkurui Biwott (2:44:40). Iza njih nanizalo se čak devet hrvatskih maratonki od kojih je najbrža bila Matea Matošević (2:44:55), četvrta u ukupnom redoslijedu.

U polumaratonu je pobjedu odnio Kenijac Hillary Kiptum Kimaiyo (1:04:00), a u konkurenciji atletičarki slavila je njegova sunarodnjakinja Rebecca Korir (1:13:32).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider