Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
lakoćom pali

Izbjegnuta teška katastrofa: Italija riješila utakmicu u prvih osam minuta

'Potonula' Hrvatska upisala je uvjerljivi poraz protiv Italije na Europskom prvenstvu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je s 8:6 u utakmici razigravanja od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu u Beogradu. Bolja je bila reprezentacija Italije, koja je pitanje pobjednika riješila već u prvih osam minuta utakmice.Ovakav rezultat posljedica je razočaranja nakon poraza od Mađarske u četvrtfinalu s 8:5.

 

Nakon prve četvrtine rezultat je glasio 6:1 za Italiju, koja je 'zaskočila' Barakude i više se nije osvrtala. Drugu dionicu minimalno je dobila Hrvatska (1:0), a onda treću minimalno Italija (2:1).

U posljednjih se osam minuta malo zakuhalo jer su Barakude serijom 3:0 stigle do zaostatka od samo dva pogotka. No u dvije posljednje minute Italija se uspjela odhrvati prekasno probuđenoj Hrvatskoj.

Italiju su do pobjede predvodili Figlioli, Giorgetti i Gallo sa po dva pogotka, dok je kod Hrvatske dva gola zabio Sukno, a po jedan Lončar, Bukić, Vukičević i Šetka.

U posljednjoj utakmici prvenstva, za sedmo mjesto, Hrvatska će igrati protiv Rusije koja je poražena od Španjolske 10:9.

EP vaterpolo 2016, razigravanje 5-8 mjesta:

Španjolska - Rusija 10:9

Italija - Hrvatska 8:6

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider