Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Norvežani jedini neporaženi

Norveška šokirala Poljsku i Hrvatskoj ostavila malo nade!

Rukometaši Norveške svladali su u subotu domaćine EP-a Poljake s 30-28 (16-15) u utakmici drugog kruga odigranoj u Krakowu te napravili veliki korak prema plasmanu u polufinale...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Norvežani su nakon subote ostali jedina neporažena momčad u skupini 1 drugog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Poljskoj, a do velike pobjede nad domaćinima predovili su ih Hansen s osam i Tonnesen sa šest pogodaka. Karol Bielecki postigao je 10 golova za domaću reprezentaciju, a Michal Jurecki devet.

Uz pretpostavku da će u ponedjeljak Norveška svladali Makedoniju, a Poljska Bjelorusiju, odluka o putnicima u polufinale Eura past će u posljednjem kolu, kad će snage odmjeriti Francuzi i Norvežani te poljski i hrvatski rukometaši, uz moguće stvaranja kruga tri reprezentacije sa po osam bodova. U njemu Poljaci zasada najbolje stoje, jer su Francuze pobijedili sa šest, a izgubili od Norvežana s dva razlike.

Još vijesti

Za hrvatsku reprezentaciju još uvijek postoje teoretski izgledi plasmana u polufinale, uz zadovoljavanje sljedećih uvjeta: Norvežani moraju ostati na sadašnjih šest bodova, Poljaci moraju pobijediti Bjelorusiju, a potom izgubiti od Hrvatske s osam pogodaka razlike uz najmanje 34 gola naše reprezentacija, ili s devet pogodaka razlike čime broj postignutih golova postaje nevažan.

Rezultati:

HRVATSKA - Francuska 24-32 (10-16)

Poljska - Norveška 28-30 (15-16)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider