Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Pogledajte bolje

VIDEO Skandal u polufinalu: Nijemci u zadnjem napadu s osmoricom u polju

Norveška rukometna reprezentacija uložila je žalbu zbog situacije iz završnice polufinale utakmice Europskog prvenstva protiv Njemačke...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pomolu je veliki skandal Europskog rukometnog prvenstva koje se ove nedjelje završava u Poljskoj. Rukometna reprezentacija Njemačke, koja je izborila finale pobjedom 34:33 protiv Norveške nakon produžetka, završila je utakmicu s osmoricom igrača u polju (sedam dozvoljeno).

Na snimci dramatične završnice jasno se vidi da nakon pogotka Njemačka u polju ima osmoricu rukometaša. U obranu su se vratili svi igrači iz napada, a u teren i to na skroz suprotnu polovicu, utrčao je igrač s markerom. Igrač s markerom u pravilu mijenja vratara u situaciji s igračem manje, no u ovom slučaju vratar je bio na svom golu dok je markirani igrač debelo u terenu.

Ako pritom pribrojimo i igrača s brojem 13 na leđima (Hendrika Pekelera), Njemačka je u trenucima kada je Norveška imala nekoliko sekundi za posljednji napad imala devetoricu igrača na terenu!

"Ako imate igrača previše u polju, to utječe na utakmicu. Da je ovo bila ligaška utakmica, sigurno bi se morala ponoviti. Nema sumnje da se radi o kršenju pravila igre", rekao je bivši norveški izbornik Gunnar Pettersen.

Norveška je uložila žalbu, no Pettersen već zna kakav će biti ishod iste.

"Iako je riječ o ozbiljnom prekršaju, EHF neće ništa napraviti po tom pitanju".

Za žalbu postoje osnove, ali teško da bi Norveška išta napravila s obzirom da je do kraja ostalo svega par sekundi. Ni vratar ni igrač s markerom nisu utjecali na igru, jer Norvežani nisu uspjeli ni doći do centra, jer im je lopta pobjegla.

Situacija je problematična, ali Disciplinska komisija sigurno neće presuditi u korist Norveške s kojom će Hrvatska igrati za broncu u nedjelju u 15 sati. Podsjetimo, Hrvatska je u kasnijem polufinalu poražena od Španjolske 33:29.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider