Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Za Dnevnik Nove TV

EKSKLUZIVNO Velika slovenska zvijezda: Mnogo igrača nema takvu karijeru tako rano

Mjesec i pol dana uoči početka nove sezone NHL-a, jedan od najcjenjenijih hokejaša svijeta Anže Kopitar, dao je ekskluzivni intervju za dnevnik Nove TV...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika slovenska zvijezda za novu sezonu priprema se na Bledu i to u društvu jedinog Hrvata u NHL-u Borne Rendulića. U razgovoru s našim novinarom Vladom Bobanom, 28-godišnji slovenski superstar dotakao se raznih tema. Od svog hokejaškog puta, dvostrukog osvajanja Stanley Cupa, ali i fenomena zagrebačkog Medveščaka.

Vani 30-tak stupnjeva, u dvorani gotovo nula, magla i pakleni ritam na ledu. Standardna ljetna rutina za najveću zvijezdu Los Angeles Kingsa koju pokušava pratiti jedini Hrvat u najjačoj ligi svijeta Borna Rendulić.

''Kako je došlo do suradnje s Bornom Rendulićem?''

"Kolega Jurica iz Hrvatske s kojim zajedno treniram mi je bio fizioterapeut u našoj reprezentaciji, tako da smo ostali u kontaktu. Pa smo se dogovorili. U Sloveniji je malo klubova i igrača i jedni drugima pomažemo. Tako da je i Borna dobrodošao", izjavio je Kopitar.

Anže Kopitar počeo je u Jesenicama, a iz švedskog Södertäljea je već s 19 godina završio u najjačoj ligi svijeta. Već sedam sezona zaredom najbolji je strijelac svoje momčadi, trostruki All Star igrač i dva puta je vodio Kingse do naslova najbolje momčadi lige.

Sloveniju je pak doveo do četvrtfinala olimpijskih igara u Sočiju.

"Dva Stanley Cupa su sigurno zahtjevnija. Vrlo je velik trenutak četvrtfinale sa Slovenijom na Olimpijskim igrama u Sočiju, ali dva Stanley Cupa je teže osvojiti", rekao je Kopitar.

Koliko je teško uspjeti u NHL-u i je li očekivao da će biti na ovoj razini s 28 godina?

"Ne, nisam mogao očekivati da ću tako rano doći do takvog uspjeha. Mogu reći da je bilo prisutno i nešto sreće, ali mogu se pohvaliti da sam i vrlo naporno radio da bih došao do toga. Svjestan sam da mnogo igrača ne dočeka da osvoji Stanley Cup i ima takvu karijeru tako rano. Meni se to dogodilo, tako da sam vrlo zahvalan i nadam se da ću tako nastaviti i dalje", objasnio je slovenski hokejaš.

Slovenija ima sedam terena za hokej, Hrvatska dva i pol. I Anže naravno zna za fenomen Medveščaka koji već godinama puni naše dvorane.

"Da, pratim Medvjede, jer je nekoliko slovenskih igrača u Zagrebu. Pratim ih i nadam se da će im ići malo bolje nego dosad u KHL-u. Teška je liga, ali lijepo je vidjeti da je Zagreb hokejaški grad, s obzirom da Hrvatska nije poznata kao hokejaška zemlja. Ali, sve skupa se baš lijepo razvija", mišljenja je igrač Kingsa.

Lakerse ne ide, pa su posljednjih godina Kingsi su najbolji sportski kolektiv u Los Angelesu.

Baš ćemo i s temom košarke koju Kopitar voli i završiti. Približava se Eurobasket Slovenija i Hrvatska u Areni igraju derbi skupine 5. rujna.

"Sad je razdoblje kad svi prate košarku i kad počne Eurobasket u Zagrebu mislim da će mnogo Slovenaca doći navijati za naše dečke. Ja ću u to vrijeme biti u Los Angelesu, tako da ću teško moći pratiti, ali pokušat ću preko interneta", zaključio je Kopitar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider