Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Idu na Formulu 1

Dubrovčani pokazali tko su vladari vaterpola

U subotu 13. lipnja u Dubrovniku održano je veliko finale Red Bull Sidruna, amaterskog vaterpolo natjecanja, koje je u potrazi za najboljim ekipama obišlo tri dalmatinska grada i dokazalo da Hrvatska zaista ima veliki broj talenata koji su spremni za nove izazove i sportske pothvate.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dubrovačka ekipa Betula opravdala je status Dubrovnika kao grada vaterpola i osigurala si putovanje na utrku Formule 1 u Mađarsku.

Nakon održanih natjecanja u Dubrovniku, Zadru i Splitu gdje su se po dvije ekipe iz svakog grada izborile za prolaz u veliko finale, dubrovačka stara gradska luka dočekala je veliko finale kako bi okrunila jednog jedinog pobjednika.

U subotu oko 16 sati natjecatelji su u luku spektakularno uplovili na drvenom jedrenjaku Tireni, replici prelijepe galije iz 16. stoljeća, te započeli niz 10-minutnih utakmica. U utrci za treće mjesto našle su se splitska ekipa A di su ti ključi te dubrovački Doktori, a nakon produžetaka i zlatnog gola do postolja su došli Splićani. Doktori nisu ostali praznih ruku, naime, pripala im je nagrada za najoriginalniji ulazak u more.

Finalna utakmica bila je rezervirana za najbolje, a ekipa Betula i zadarski Bazen bili su više nego spremni za borbu za postolje. Iz uzbudljive utakmice kao pobjednik je izašla Betula, čiji članovi Goran Milić, Niko Šaja, Đuro Musuladin i Marko Iveković krajem mjeseca odlaze na Veliku nagradu Mađarske.

U pauzi natjecanja na galiji Tireni održano je izvlačenje ždrijeba Divlje lige, prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, a kuglice su izvlačili dubrovačko - neretvanski župan Nikola Dobroslavić, vaterpolist Juga Nikša Dobud i košarkaš Barcelone Ante Tomić.

Red Bull Sidrun natjecateljima je dao priliku svoj talent i natjecateljski duh pokazati van okvira svoga grada, a Dalmatinci su danu priliku više nego dobro iskoristili i što je najvažnije svi se zajedno vrhunski zabavili.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider