Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lakoćom slavili

Jug osvojio i europski Superkup: Rekordni peti trofej u sezoni

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga osvojili su europski Superkup svladavši na svom plivalištu u Gružu talijansku Bresciju s 10-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti dubrovačkoga Juga osvojili su europski Superkup svladavši na svom plivalištu u Gružu talijansku Bresciju s 10-4 (2-0, 2-0, 3-0, 3-4) pa je dubrovački klub ove sezone osvojio rekordnih čak pet trofeja.

Jugaši su s lakoćom osvojili Superkup, natjecanje u kojem se sastaju pobjednik Lige prvaka i Eurokupa, a kolika je bila njihova dominacija svjedoči i činjenica da je Brescia prvi gol postigla tek u prvoj minuti zadnje četvrtine i to kada je hrvatski prvak već vodio s 7-0. Kod Juga je Luka Lončar zabio tri gola, Felipe Perrone je dao dva, a Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Marko Ivanković, Javier Garcia i Loren Fatović po jedan gol, dok su strijelci za Bresciju bili Muslim, Presciutti, Ubović i Manzi.

Ove sezone su vaterpolisti Juga osvojili sva natjecanja u kojima su nastupili - hrvatsko prvenstvo i Kup, regionalnu ligu i Ligu prvaka, te sada Superkup. Jug je Superkup osvojio i 2006. godine, a od hrvatskih klubova najviše ima zagrebačka Mladost (3).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider