Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uvjerljivi Canucksi

Domaćini stopostotni u NHL-u, Florida pobijedila 'crnu mačku'

U sve tri u petak odigrane utakmice NHL lige pobjede su ostvarili domaći sastavi. Najuvjerljiviji su bili hokejaši Vancouver Canucksa koji su s 4:0 isprašili Edmonton Oilerse.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Canucksi su susretom dominirali od početka do kraja, iako su prvi gol postigli tek u devetoj minuti druge trećine kada je mrežu gostiju zatresao Daniel Sedin. Početkom treće trećine golove su za Canuckse u razmaklu od samo tri minute i 41 sekunde zabili Zack Kassian i Chris Higgins i pitanje pobjednika bilo je odlučeno. Konačnih 4:0 postavio je u posljednjoj minuti Dale Weise. Vratar Canucksa Roberto Luongo skupio je 19 obrana, 17 manje od svog kolege na vratima Oilersa Devana Dubnyka.

U preostale dvije utakmice Pittsburgh Penguinsi savladali su New Jersey Devilse, a Florida Panthersi Washington Capitalse. Obje su utakmice završile rezultatom 3:2, s time da je Pittsburgh slavio u regularnom dijelu susreta, a Florida golom u desetoj runci raspucavanja penala. Pittsburgh je sve svoje golove zabio već u prvoj trećini i do kraja se pouzdao u svog vratara Marc-Andrea Fleuryja koji je skupio 37 obrana. Devilsi su dva gola zabili u razmaku od 56 sekundi na početku druge trećine, ali do kraja nisu uspjeli postići gol kojim bi izborili produžetak.

Panthersi su protiv Capitalsa prekinuli niz od osam uzastopnih poraza u međusobnim utakmicama. Prethodno su ih posljednji put pobijedili 1. veljače 2012. godine. Gol odluke u desetoj rundi raspucavanja postigao je Tomaš Kopeckey. Bilo je to drugo najdulje raspucavanje penala u povijesti Panthersa, a najdulje se također odigralo protiv Washingtona u studenom 2007. godine. Tada je pobjednik odlučen u 11. rundi raspucavanja.

NHL liga, petak:

Pittsburgh - New Jersey 3:2

Florida - Washington 3:2, penali

Vancouver - Edmonton 4:0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider