Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Žao mi je brata'

Dobra utakmica, ali čestitke idu BiH: 'Napravili ste veliku stvar. Bravo'!

Hrvatska rukometna reprezentacija s maksimalnim je učinkom okončala nastup u grupnoj fazi natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru...

Hrvatska je s 28-21 slavila protiv susjedne Bosne i Hercegovine, čime je stigla do pete pobjede iz isto toliko nastupa. Kauboji idu u osminu finala gdje će odmjeriti snage s Brazilom, dok BiH ide kući.

Nakon utakmice održana je tradicionalna konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali Filip Ivić, Igor Karačić, Ivan Slišković i izbornik Slavko Goluža.

"Na Svjetskom prvenstvu nema laganih utakmica, a ova nije bila izuzetak. Čestitao bih svojim dečkima na borbenosti od prve do zadnje minute i reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je igrala i nije se predavala do samog kraja", rekao je vratar Filip Ivić, koji je danas zamijenio Mirka Alilovića.

"Mirko je bio sjajan u tri utakmice i ako će tako braniti i dalje može daleko dogurati. Ja ću, ako mi se ukaže prilika, ponovno dati sve od sebe. Kod nas nema mladih i starih, nema prvotimaca i rezervi. Svi smo kao jedno", rekao je Ivić koji je upisao 12 obrana protiv BiH.

"Pred nama je teška utakmica protiv Brazila u osmini finala. Španjolska se dosta dugo mučila s njima, imaju sjajna krila i vanjsku liniju i sigurno nam neće biti lako", zaključio je vratar PPD Zagreb.

"Želim reći da je Bosna i Hercegovina napravila veliku stvar kada je izborila nastup na Svjetskog prvenstvu i želim poručiti izborniku Markoviću da može biti ponosan na svoje igrače i svoj rad", rekao je u uvodu Igor Karačić, brat Ivana Karačića koji je igrao u redovima BiH.

"Što se utakmice tiče mislim da smo mi koji smo dobili priliku kod izbornika napravili dobar posao i ispunili očekivanja. Bilo je pogrešaka, ali teško je svih 60 minuta držati visok ritam i koncentraciju u ovakvoj utakmici", rekao je Igor, pa komentirao okršaj s bratom.

"Sastao sam se puno puta s bratom, no ovo je uistinu bila posebna utakmica. Prvi puta smo obojica na Svjetskom prvenstvu, prvi je puta BiH na Svjetskom prvenstvu i zaista je šteta da i moj brat nije prošao u osminu finala. Uvijek je lijepo sastati se s bratom, pa makar i na suprotnim stranama. Želim im sreću na sljedećim turnirima, kako reprezentaciji tako i mom bratu", zaključio je MVP današnje utakmice.

"Danas je bilo dobro. Vjerujem da će u budućim utakmicama biti još i bolje kada se malo više opustimo. Igramo dobro i pokazali smo da se i na nas iz drugog plana može računati, tako da se ostali igrači mogu odmoriti. Bit će to jedna teška utakmica protiv ekipe koja puno trči, igra duboku zonu i čvrstu obranu, no mi idemo na pobjedu", rekao je Ivan Slišković.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro. Protivniku nismo dali puno prostora za igru. U drugom poluvremenu došlo je do zamora igrača, no nisam želio rotirati jer želim da nauče igrati pod pritiskom i opterećenjem. Iako smo pali u završnici ja sam zadovoljan i čestitam svima", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije.

"Poruka Markoviću i BiH: Napravili ste veliki rezultat dolaskom ovdje i želim vam da i na idućem velikom natjecanju budete sudionici i da i dalje ostvarujete ovako dobre rezultate. Znam da ćete u nastavku natjecanja navijati za nas", rekao je izbornik Slavko Goluža.

Hrvatska će za dva dana igrati osminu finala protiv Brazila.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider