Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Po izboru IHF-a

Do Nascimento i Narcisse najbolji rukometaši 2012. godine, Penezić četvrta

Međunarodna rukometna organizacija (IHF) proglasila je Brazilku Alexandru do Nascimento i Francuza Daniela Narcissea najboljim igračima 2012. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema izboru navijača, novinara i eksperata IHF-a Do Nascimento je postala prva Brazilka koja je osvojila ovu prestižnu nagradu, dok je Narcisse postao šesti Francuz i četvrti igrač njemačkog rukometnog diva Kiela kojem je pripala ova čast. Prije njega nagradu su "pobirali" Kielovci Nikola Karabatić, Thierry Omeyer i Filip Jicha.

Brazilka, inače igračica austrijske ekipe Hypa Niedeösterreicha, je u izboru osvojila 28 posto glasova, odnosno četiri više od drugoplasiranih Heidi Löke (Nor / Györ) i Bojane Popović (CG / Budućnost). Među pet najboljih rukometašica pronašlo se mjesta i za našu Andreu Penezić (Hrv / Krim Mercator), koja je podijelila četvrto mjesto, s 12 posto glasova, s Katarinom Bulatović (CG / Oltchim Valcea).

Narcisse je pak u izboru rukometaša osvojio 25 posto glasova, također četiri više od prvog pratitelja Mikkela Hansena (Dan / PSG). Treće mjesto podijelila su čak trojica igrača sa po 18 posto glasova. Riječ je o Filipu Jichi (Češ / Kiel), Kimu Andersonu (Šve / Kolding) i Julenu Aguinagaldeu (Špa / Atletico Madrid).

Ceremonija dodijele nagrada održat će se u Barceloni dan uoči velikog finala Svjetskog prvenstva za muškarce 2013. godine, koje će se odigrati 27. siječnja. Osim trofeja Do Nascimento i Narcisse će dobiti i ček od 10 tisuća eura.

Narcisse (33) se trenutno nalazi u trening-kampu francuske reprezentacije koja se priprema za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj (11-27 siječnja), a slobodno prijepodne upotpunio je tako da je potpisao dvogodišnji ugovor s PSG-om.

''Uistinu mi je čast potpisati za PSG, koji gradi veliku momčad za sam vrh Europe. Takav projekt nije me ostavio ravnodušnim i jednostavno sam morao potpisati ugovor'', rekao je nakon paragrafiranja još uvijek lijevi vanjski njemačkog prvaka Kiela.

Podsjetimo, nagrada IHF-a za najboljeg rukometaša pripala je našem Ivanu Baliću 2003. i 2006. godine, te je on od 1988., otkako IHF dodijeljuje ovu nagradu, jedini Hrvat koji ju je osvojio. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider