Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
I Mađari prošli

Briljantna Hrvatska: Razbili Bjeloruse i najavili sudar s Francuzima!

Hrvatska rukometna reprezentacija lakoćom se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Izabranici Slavka Goluže u Zaragozi su u dvoboju osmine finala svladali Bjelorusiju 33:24 i osigurali četvrtfinalni okršaj s Francuzima.

>> Srbi vidjeli kako je protiv domaćina: Raspoložena Furija ih pregazila!

>> Nasmiješeni Goluža: Jedva čekam Francuze! Ninčević: Vrijeme je za naplatu!

I nakon pobjede nad Španjolskom, kad je postalo jasno da naši kao pobjednici svoje skupine u osmini finala idu na četvrtu ekipu iz grupe C, očekivao se lagan posao. Međutim, ovakvoj demonstraciji moći nitko se nije nadao, tim više što su paralelno s pobjedama u prvom krugu iz Španjolske stizale brojne vijesti o ozljedama (Štrlek, Lacković, Bičanić).

Bjelorusija, kako god smiješno bila doživljavana nakon ovog dvoboja, uz dvije pobjede (Južna Koreja i Saudijska Arabija) u skupini je pošteno namučila stopostotne Slovence i Poljake.

Ipak, Hrvatska je ovog ponedjeljka pokazala da je s nekog drugog planeta za družinu Sergeja Rutenke. Jedan od najboljih lijevih vanjskih na svijetu počeo je utakmicu s dva gola u prvim minutama, ali to je bilo to - nakon što je proradila hrvatska obrana Rutenka je zatvoren, vrlo brzo je sjeo na klupu, a u napadu se otvaralo na sve strane. Duvnjak i Čupić povukli su na samom početku s po dva gola, a onda do kraja poluvremena nastavio tko god se sjetio pa se na odmor otišlo s odličnih 21:8. Trpali su Bičanić, Vuković, Stepančić, Horvat, a u strijelce su se stigla upisati i sva tri naša pivota (Vori, Musa, Marić).

Drugi dio pretvorio se u odrađivanje posla, a Stepančić, Šprem i ostali držali su prednost dvoznamenkastom (i do +13) sve do ulaska u posljednjih 10 minuta kada su Bjelorusi uspjeli stići na osam golova zaostatka.

Nakon šest minuta igre u drugom poluvremenu Goluža je na klupu poslao i Alilovića, te dao priliku i Iviću na vratima. Glavni igrači Hrvatske (Duvnjak, Kopljar, Čupić...) nisu se previše potrošili, s klupe su odgledali svih 30 minuta nastavka zbog čega Goluža može biti iznimno zadovoljan.

Luka Stepančić predvodio je našu reprezentaciju sa 6 golova (6/11), lijevo krilo Ivan Ninčević bio je nepogrešiv s pet golova (5/5), baš kao i Damir Bičanić s četiri pogotka (4/4), odnosno Lovro Šprem s 3 (3/3). Ivan Čupić je za četiri gola potrošio šest lopti. Mirko Alilović je obranio 10 lopti (10/21), Filip Ivić 5 (5/18).

U drugoj utakmici koja se igrala kasno navečer u ponedjeljak Mađarska je izborila četvrtfinalni ogled s Danskom, nakon što je svladala Poljsku 27:19 (10:9). Nakon izjednačenog prvog dijela, Mađari su na krilima raspoloženih Ivancsika (6/7) i Csaszara (5/6) u nastavku slomili Poljake i prelomili utakmicu.

PAROVI ČETVRTFINALA:

Hrvatska - Francuska

Danska - Mađarska

Španjolska - Njemačka

Slovenija - Rusija

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider