Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Soči iz prve ruke

Dnevnik hrvatskih paraolimpijaca: 'Samo medalja može imati jače značenje od ovoga'

Za vrijeme Zimskih paraolimpijskig igara u Sočiju na GOL.hr-u ćete moći čitati dnevnik hrvatskih olimpijaca Dine Sokolovića i Damira Mizdraka. Za početak vam donosimo njihove dojmove uoči i prilikom otvaranja Igara...

U nedjelju navečer, odlaskom sa Zagrebačke zračne luke, započela je naša misija Soči. Nakon vrlo ugodna dva leta i presjedanja u Istanbulu, došli smo u Soči 3. ožujka rano ujutro. Odmah su nas ljubazno primili domaćini XI. Zimskih paraolimpijskih igara i busom prevezli do paraolimpijskog sela. Zbog neprospavane noći, cijeli dan smo zapravo proveli u sobama odmarajući se. Hrana je vrlo raznovrsna i većinom ukusna tako da zasigurno nećemo ostati gladni. Volonteri i osoblje je vrlo ljubazno i odmah nam pomažu ukoliko se dogodi kakav problem.

Već u utorak, 4. ožujka, krenuli smo na skijalište odraditi prve lagane treninge, kako bismo se upoznali s uvjetima koji će nas očekivati narednih dva tjedna. U sljedećih nekoliko dana odradili smo odlične treninge slaloma i veleslaloma. Moramo naglasiti kako su staze vrlo mekane zbog visokih temperatura, ali nas to nije sprečavalo u treninzima. Atmosfera u ekipi je i više nego odlična. Svi se dobro osjećamo i napetost je lagano rasla s iščekivanjem početka Igara.

U petak, 7. ožujka, nakon treninga su otpočele pripreme za otvaranje Paraolimpijskih igara. Cijeli dan je bio poseban zbog tog događaja, pogotovo Dini Sokoloviću kojemu je dodijeljena čast nošenja hrvatskog stijega. Dino također nije krio svoje oduševljenje i sreću kada je dobio zastavu u ruke prije ulaska na stadion. „bila mi je čast i zadovoljstvo nositi zastavu“ govorio je Dino Sokolović.

„Kada smo krenuli pozdravljati gledatelje, dočekao nas je glasan uzvik gledatelja. Tek kada smo sjeli na svoja mjesta sam shvatio da je stadion prepun. Neopisiv osjećaj!“, dodao je Damir Mizdrak.

„Osjećaj koji samo možete osjetiti kada dobijete čast nositi Hrvatsku zastavu. Samo medalja može imati jače značenje od ovoga“, glasno je razmišljao Dino Sokolović.

Dan nakon otvorenja Igara, Damir je imao slobodan dan kako bi odmorio, a Dino je odradio još jedan trening super veleslaloma koji ga je očekivao u nedjelju, 9. ožujka, na njegovom prvom nastupu u Sočiju. Tokom jutra istog dana, odvožene su prve utrke igara i podijeljene su prve medalje nakon utrke spusta.

U nedjelju, 9. ožujka, Dino se zagrijavao između ogleda staze i samog početka utrke. Ostatak ekipe Hrvatske reprezentacije bio je spreman za glasno navijanje u ciljnoj areni, a nakon treninga su im se pridružili Damir i njegov vodič Luka Debeljak.

Prije samog starta Dino je govorio „Staza je vrlo brza i opasna, ali nema veze...“

„Nakon završetka utrke bio sam zadovoljan što sam završio! Nisam bio toliko zadovoljan vremenom, ali ipak to nije moja disciplina! Bio sam nervozan na startu i bilo me malo strah, jer je staza bila jako brza, ali ja to nisam trenirao. Zbog krivog veza između sjedišta i skije, famozna plastika bila je deblja za 1,8 milimetara zbog toga sam bio diskvalificiran. Naravno da me žalostila ova diskvalifikacija, no ovo nije moja disciplina, a nastup u Super G-u mi je poslužio kao dobar trening za super kombinaciju koja je na rasporedu u utorak. Staza je viša bila spustaška nego prilagođena ovoj disciplini i svakako sam sretan da sam bez obzira na ovaj peh uspio je savladati. Nije bilo lako, ali vjerujem da ću ako ovako skijam u utorak ostvariti dobar rezultat, a to bi bilo da se nađem među prvih deset kombinatoraca“, zaključio je Dino Sokolović.

U utorak je započeo kišom i odgodom Super G-a.....

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider