Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Dvije Hrvatice na postolju

Dijamantna liga: Vlašić druga, Šimić treća u Oslu!

Dvije hrvatske atletičarke našle su se na pobjedničkom postolju skoka u vis na mitingu Dijamantne lige u Oslu. Blanka Vlašić je osvojila drugo, a Ana Šimić treće mjesto...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedu je u norveškoj prijestolnici odnijela 21-godišnja Ruskinja Marija Kučina. Aktualna svjetska dvoranska prvakinja preskočila je 1.98 metara, jednako kao i drugoplasirana Vlašić kojoj je pobjeda izmakla zbog jednog pokušaja više na spomenutoj visini. Splićanka je, naime, 1.98 preletjela iz trećeg, a Kučina iz drugog pokušaja. Nakon toga su se obje okušale na 2.01, ali nisu bile uspješne.

Blanki je ovo bio prvi ovosezonski nastup na otvorenom, odnosno četvrti ove godine kad se računaju i dvoranska natjecanja. Posljednje je dvije godine dvostruka svjetska prvakinja imala velikih problema s Ahilovom tetivom, ali uoči ove sezone je objavila da je napokon zdrava, a već u Oslu je potvrdila da je ponovno na visokoj razini. Imala je, istina, određenih problema, pa je tako dvaput rušila i na 1.95, ali to i ne čudi s obzirom da joj je ovo bilo otvaranje sezone.

Ana Šimić je 1.80, 1.85, 1.90 i 1.95 preskakala iz prvog pokušaja i u tim je trenucima bila u vodstvu. No, 1.98 nije uspjela svladati i na kraju je završila iza Kučine i Vlašić. No, zahvaljujući pobjedi iz Šangaja i ovom rezultatu, Šimić je nakon tri mitinga vodeća visašica Dijamantne lige!

Osim toga, treba istaknuti da su i Blanka i Ana u Oslu završile ispred olimpijske pobjednice Ane Čičerove koja je zauzela četvrto mjesto, preskočivši samo 1.90 metara. (TS)

Miting Dijamantne lige u Oslu, skok u vis (ž):

1. Marija Kučina (Rus) 1.98

2. Blanka Vlašić (Hrv) 1.98

3. Ana Šimić 1.95

4. Tonje Angelsen (Nor) 1.90

Ana Čičerova (Rus) 1.90

Irina Gordejeva (Rus) 1.90

...

 

Poredak skakačica u vis u Dijamantnoj ligi:

1. Ana Šimić (Hrv) 5 bodova

2. Ana Čičerova (Rus) 4

Marija Kučina (Rus) 4

4. Blanka Vlašić (Hrv) 2

...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider