Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji ipak bez petog finala

Ni traga 'krvnicima' Francuza: Hrvatska razbijena, Danci u finalu!

Hrvatska rukometna reprezentacija ipak nije uspjela pobijediti Dansku i tako stići do svog petog finala na Svjetskim prvenstvima.

Nakon veličanstvene pobjede nad Francuskom u četvrtfinalu, Kauboji su ipak zapeli stepenicu prije finala. Danska je pobijedila Hrvatsku 30:24 i stigla do prilike da nakon nakon europskog okruni i naslovom svjetskog prvaka. U finalu će igrati protiv domaćina Španjolske dok će se Hrvati i Slovenci boriti za broncu.

>> Goluža se ispričao naciji, a Vorija preskočio: Zakucao ga za klupu!

>> Kauboji razočarani: 'Ne znam što se događa u polufinalima, bronce su nam dosadile!'

Niti traga nismo vidjeli od Hrvatske koja je onako moćno razmontirala Francuze, poigrala se s (još uvijek aktualnim) svjetskim prvacima i olimpijskim pobjednicima i u borbu za odličja ušla kao reprezentacija kojoj su svi tepali da igra najljepši i najubojitiji rukomet.

Treće prvenstvo zaredom Hrvatska izgleda fenomenalno sve dok ne dođe utakmica polufinala, u kojoj otkako je Goluža izbornik uvijek nešto zašteka. Što točno? Slavko ni sam nije uspio otkriti, a bilo bi lijepo da u analizu krene s tri brončane medalje (europskom i olimpijskom treba pridodati i svjetsku broncu).

Premda je u drugom poluvremenu protiv Danaca bilo naznaka da bi se Kauboji mogli vratiti, bolna je istina da od prve minute prvog dijela većina stvari nije štimala u hrvatskoj igri. Svakako je iznimka bio Mirko Alilović, čije su obrane držale naše da se ne dogodi totalni potop.

Danska je od prve minute utakmice nametnula igru koju hrvatska vrsta nije mogla pratiti. Otvorila je momčad Ulrika Wilbeka dvoboj sa 6:1, a tu prednost Golužini rukometaši ni u jednom trenutku nisu uspjeli dostići.

Nije Hrvatska imala rješenja za čvrstu obranu suparnika, a Danci su s druge strane lakoćom koristili rupe u obrani naše reprezentacije. Na poluvrijeme je Hrvatska unatoč svemu otišla s prihvatljivih minus tri (14:11), ali nastavak nije donio nikakav pomak u igri naše izabrane vrste, pa je krajnji rezultat sasvim realan.

Oružjem koje je tako dobro funkcioniralo u dosadašnjim nastupima naših (kontre i polukontre, uz brzi centar) sada su koristili Danci, koji su briljantno trčali i igrali 'u leđa', u čemu je prednjačio Anders Eggert. S lijevog krila, iz kontri i iz sedmeraca igrač Flensburga zabio je devet pogodaka i bio nerješiva enigma, a jednako sjajan bio je i vratar Landin, sa 16 obrana.

Damir Bičanić je postigao sedam golova, a Domagoj Duvnjak četiri. Bez, prije svih Čupića i Kopljara, Hrvatska nije imala što tražiti, čak i unatoč činjenici da smo posve zaustavili najboljeg danskog i jednog od najboljih igrača svijeta Mikkela Hansena...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider