Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Najvažnije je pobijediti sebe'

Dan nakon Brazila: 'Poljaci su nam mušterije, a i Šveđani nisu daleko'

Dan nakon pobjede nad Brazilom i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija slobodan dan iskoristila je za šetnju i druženje na Pearlu u Dohi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatskih izbornik Slavko Goluža i hrvatski reprezentativac Mirko Alilović prokomentirali su jučerasnji susret s Brazilom i dali svoje predviđanje o sljedećem hrvatskom suparniku.

„Najvažnija je pobjeda, sve ostalo se može popraviti“, istakao je na početku izbornik Goluža.
„Koliko god se mi spremali za duboku zonu koju Brazilci igraju cijelu utakmicu, teško je da igrači odreagiraju na nabolji mogući način u tako kratkom vremenu. Ja sam očekivao takvu utakmicu, tako smo i odigrali, hvala Bogu da smo pobijedili, to je najvažnije“, kazao je Goluža pa nastavio:
„Htjeli smo pobjedu i išli smo k tome, bio je nedostatak koncentracije, međutim, to su takve utakmice. Sve su reprezentacije igrale protiv njih na isti način, mislim da su oni imali više teških pogrešaka nego mi, ali i mi smo sami krivi, u otvaranju utakmice trebali smo protivnika dotući i mirnije ući u završnicu. Vratili smo ih u život s promašenim sedmercima i zicerima, unijela se nervoza, ali u drugom dijelu smo ih stisnuli i napravili razliku, no umjesto da privedemo utakmicu mirno kraju, opet je nastala nervoza“, objasnio je Goluža i najavio četvrtfinale, gdje će Hrvatsku igrati protiv pobjednika iz dvoboja Poljska – Švedska.

„Nama je u ovom trenutku najvažnije pobijediti sebe, trebamo vratiti svoj mir i mislim da neće biti nikakvih problema. Bit će zamiljiva utakmica, malu prednost dajem Poljacima“, prognozirao je izbornik.

Mirko Alilović filozofski je započeo svoje izlaganje:
„Ako pobijediš sebe, pobijedio si. To se pokazalo protiv Brazila, kad smo pobijedili sebe, pobijedili smo i njih. Bilo je teško, bilo ih je svuda po terenu, iznenadili su nas, ganjali su nas po cijelom terenu, naši vanjski igrači igrali su na centru... Ali, sve je dobro što se dobro završi“, kazao je Alilović.

„Malo smo izašli iz hotela da razbijemo monotoniju, dobro će nam doći. Večeras se vraćamo u standardnu kolotečinu, trening, priprema utakmice... Nama je svejedno na koga ćemo, dobro, Poljaci nam više leže, zadnjih godina su nam redovne mušterije, ali i sa Šveđanima imamo dobra iskustva. Tko god dođe bit će teško, ali sa svima se možemo nositi“, zaključio je Alilović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider